Neki kažu da su stabilni, drugi da su inertni. Kakvi su muškarci Bikovi?

Važno pitanje na koje nisam uspio odgovoriti je – što žene hoće, izjavio je Sigmund Freud, poznati Bik, a o muškarcima koji su rođeni u tom horoskopskom znaku, znači u razdoblju od 20. travnja do 20. svibnja, Hazel Dixon-Cooper u svojoj knjizi “Born on a rotten day” (Rođen na “truli” dan) piše da su strpljivi, uporni i dosljedni, snažni tipovi na koje se partnerica može osloniti. Vrlo su stabilni, to jest inertni.

Posao i kuća su sve što Bik treba. Njegove su potrebe jednostavne: dom, imovina i dobra žena s kojom će se gnijezditi za kišnog dana. Partnericu može privući nudeći joj udobnost, ali ono što će dobiti, a da to niti ne očekuje je i vojnički mentalitet – ili će raditi po njegovom ili će raditi sama.

Ženina neovisnost neće ga zabrinjavati ako iz toga može izvući bilo kakvu korist za sebe i sve dok je ručak spreman kad on stigne kući, no ne treba očekivati da će joj za to biti pretjerano zahvalan i obasipati ju izljevima pažnje. Ono što Bikova partnerica može očekivati je uloga “male žene”. On će joj kupovati odjeću, birati prijatelje i kritizirati njezina uvjerenja. Sklon je prosuđivanju, grčevito se drži svojih predrasuda i stavova. Ništa što kažete ili napravite neće ga promijeniti. On je ljubomoran, posesivan i opsesivan. Nije ga dobro razljutiti jer neće mirno trpiti. Uzvratit će odvratnim primjedbama i neće tako brzo prestati.

Poznato je da Bikovi vole dobro pojesti, pa se može očekivati da će do otprilike treće godišnjice braka nositi ekstravelike majice i hlače. Neumjereno će pretjerivati s uživanjem u hrani čak i po cijenu zdravlja, a ako se razboli od partnerice će očekivati da se ponaša kao medicinska sestra. Ako poneku večer odluči provesti razdvojen od hladnjaka i daljinskog upravljača, izvest će ju u svoj omiljeni restoran i neće moći ozbiljnije razgovarati jer će mu usta biti puna. Može ludo voljeti svoju ženu, ali nikad mu neće biti jasno zašto joj treba još nečije društvo osim njegovog.

Bik se obožava igrati inkvizitora. Očekivat će da mu svakog dana podnesete detaljno izvješće, prevrtati vaše privatne stvari, čitati vaš dnevnik čim mu se ukaže prilika. Najbolje rješenje je unajmiti sef i sve što smatrate da treba sakriti, pohraniti na sigurnom. A trebat će spremiti dosta toga, jer sve mutno što mu u suludim trenucima iskrenosti otkrijete iz svoje prošlosti, pamtit će do kraja života i spominjati po potrebi.

Može imati milijune, ali nikad nećete vidjeti izvješća iz banke iako bi mogli dobiti džeparac. Dobijete li njegov novac to će se dogoditi jer ste ga nadživjeli.

Iako se smatra da su u krevetu maratonci, ono što Bik zaista želi je imati domaćicu. Zna biti toliko neosjetljiv da je jedini način da se privuče njegova pažnja udariti ga. Ako ste od onih kojima tu i tamo treba uzbuđenje, on nikad ne smije saznati za vašu avanturu jer nije oprosti i zaboravi tip. Iako mrzi promjene, u slučaju prijevare mogao bi partnericu vukući ju za uho izvesti preko praga i već sutradan pronaći zamjenu za nju.

Freud je sasvim sigurno postigao zapažene rezultate na polju psihoanalize, no jedino je Bik mogao sve ženske frustracije i neriješene emocionalne probleme tumačiti kao zavist na muškom spolovilu. Njegovu opsesiju seksom podznak u Škorpionu dodatno je raspirivao. Razne emocionalne probleme ljudskog roda objašnjavao je seksom, a s mlađom sestrom svoje supruge imao je kraću vezu. Tako freudovski.