Prekrasno putovanje kroz ljudsku prirodu: Ovo je umjetnost!

Hrvatska radiotelevizija od subote, 27. travnja u terminu od 10 sati na svom Drugom programu započinje s emitiranjem dokumentarne serije „Ovo je umjetnost” u trajanju od 12 epizoda.

Ova jedinstvena serija dotaknut će univerzalne teme poput žudnje, ekstaze, ljubavi, nadahnuća, samoće, ludila, vjere, straha, tuge, ljubomore, nade i taštine.

U svakoj epizodi progovara o tim temama govoreći o slikarstvu, kiparstvu, glazbi, arhitekturi i književnosti, uz odvažne, zadivljujuće i zanimljive vizualne prikaze, u duhu same biti ove serije.

Voditelj je Ramon Gener, koji je svoj je voditeljski talent dokazao u serijama poput „Ovo je Opera”, koju je prikazala Hrvatska televizija, te „Ópera en Texans”.

Njegova nevjerojatna sposobnost da prenese strast, znanje i čaroliju svih tih zamisli ono je što će ponijeti gledatelja na tom prekrasnom putovanju kroz ljudsku prirodu.

Kroz ljepotu umjetničkih forma, serija istražuje unutarnje mehanizme ljudske prirode. Svi se umjetnici služe umjetnošću kako bi objasnili svoje emocije, a svi ljudi služe se emocijama kako bi objasnili razne aspekte povijesti umjetnosti.

Prva epizoda pod naslovom „Znatiželja” govori o konceptu djeteta u sebi, koje svaki umjetnik mora nositi, odnosno o elementu koji je nužan za stvaranje: znatiželji.

Picasso, Magritte, Mozart i Leonardo da Vinci bili su umjetnici koji nisu prestajali postavljati pitanja i koristiti se svojom znatiželjom kako bi stvarali.