“Dan vina i pršuta” 1. svibnja u Kaštelu na Grobniku

Četrdesetak vinara iz svih krajeva Hrvatske 1. svibnja će u predivnom ambijentu drevnog grobničkog Kaštela predstaviti svoja vina. Posjetitelje će na Grobniku, uz eno i gastro ponudu, dočekati zabavno-glazbeni program te bogata sajamska ponuda.

Na Međunarodni praznik rada, Grobnik će biti omiljeno odredište svih zaljubljenika u dobru kapljicu i sjajnu zabavu. “Dan vina i pršuta” u grobničkom će kaštelu okupiti oko četrdeset ponajboljih hrvatskih vinara, od Istre do Slavonije, od Kvarnera do Dalmacije, pa će Kaštel biti pravi mali raj za “vinoljupce”.

Vrijedni članovi Udruge Palentar i ove će godine kuhati nezaobilaznu palentu kompiricu, a posjetitelji će imati jedinstvenu priliku vidjeti kako nadaleko poznati grobnički specijalitet paše s finim pršutom.

Sjajnu eno i gastro ponudu zaokružit će šaroliki sajam domaćih proizvoda, rukotvorina i suvenira, koji je, zajedno s pratećim zabavno-glazbenim programom, jamstvo dobre zabave 1. svibnja u Kaštelu grada Grobnika.

“Dan vina i pršuta” u grobničkom Kaštelu organizira Udruga Palentar, uz pomoć Općine Čavle, Turističke zajednice Općine Čavle i Caffe bara Castrum.