Skoro sve što nam je potrebno za savršeni travanj i svibanj (popis dvomjesečnik)

Otkako je stiglo proljeće, taj ritam života je poludio. Jedva nekako zastanemo uhvatiti zraka, stalno se nešto događa. Travanj nam je jednostavno doletio, odletio i proletio, tako da nismo ni stigli popisati što nam je sve potrebno za skoro pa savršeni travanj, stoga ovog puta imamo dvomjesečni popis – za travanj i nadolazeći nam svibanj. Objektivno gledajući, prvo što smo shvatili da nam treba je – vremeplov.

Da, naravno ne samo zato što nam nedostaje vremena, nego i što smo tu i tamo negdje nešto zeznuli, propustili učiniti ili učinili, a bilo bi bolje da nismo pa da to malo ispravimo.

Industrijske, jedinstvene, ručno rađene CEKOlamps koje izrađuje Jasen Čeko privukle su pažnju mnogih, pa tako i našu. Priča o Jasenovim lampama počela je tako što ga je dok je uređivao stan toliko ponijelo da ga je šljakanje i dekoriranje zabavilo i opustilo. Odmaknuo se čovjek od ustaljene svakodnevice!

-To me je inspiriralo na daljnje stvaranje. Cilj mi je bilo stvoriti proizvod koji je koristan, lijep i drugačiji, ali i dobro se provesti. Prvih par svjetiljki izradio sam kao poklon za rođendan dragim ljudima. Kada sam svjedočio  oduševljenju prijatelja i kolega, shvatio sam da bi ovo vrlo lako mogao postati traženi proizvod – ne samo kod nas, već i na inozemnom tržištu, prisjetio se Čeko.

Njegove industrijske lampe za neke su domove baš ono nešto što im je potrebno da bi postali savršeni.

Ako do sada niste otkrili predivan miris štapića drveta Palo Santo, možda je vrijeme, jer kažu da ga komarci ne vole. Za razliku od drugih šugavih mirisa kojima tjeramo ove krvopije, palo santo je di-va-n!Palo Santo ili sveto drvo raste na obali Južne Amerike, a srodno je tamjanu, smirni i kopalu.  Stabla žive 80 do 90 godina, a čarolija se zbiva godinama kasnije jer tek onda dobiva svoja mistična, sveta i ljekovita svojstva. Koristile su ga Inke, šamani i iscjelitelji palili su drvo za privlačenje pozitivne energije, njime se štitili od čegagod. Prema jednoj legendi, mladenci bi trebali zajedno posaditi drvo Pala Santa, kako bi se vezali za cijeli život u uspješnom i sretnom braku. Pri kupnji svakako izbjegnite štapiće natopljene umjetnim mirisima, Palo Santo se prodaje kao nasjeckano drvo raznih veličina. @LemonGlaze izrađuje i držače za Palo Santo. Eto, ako ste već zagriženi fan, kao mi, zašto vaše sveto drvce ne bi imalo i svoju kućicu.

Otkako je svijeta i interneta, nema kraja divoticama koje stižu sa svih strana svijeta. Teta Helen Hodson iz Sussexa, Velike Britanije, voli keramiku i prirodu, a kad se to spoji nastaju rukotvorine u malim serijama, dobavljivo putem Etsyja. Kako imamo zumbule, zaključili smo da su nam ovi kitovi nužno potrebno.

Prvo nismo znali što je, ali nam se sviđala ta stražnjica. Onda smo saznali da se radi o “masažeru”, odnosno spravici koja tonira mišiće stražnjice dok ležite i ne radite ništa, možda samo malkoc strepite od jačine udarčića o vašu rit. Radi na baterije, nema žica i ima daljinski upravljač. Nije nam potrebno za savršeni svibanj (sad ga se čak i malo bojimo), ali smo htjeli da i vidite to čudo, ako već niste. U AliBabe po 5 dolara, ako kupite baš puno, puno komada.

O da, za sretan su nam život potrebna i putovanja, ne moraju biti neka extralarge, može i jednodnevni, jednonoćni izlet. Već i pogled na ove fotografije nam je odmorio dušu koja je zavapila: pakiraj osnovno što ti treba u ruksak i krećemo, odmah, odmah!!

#onokad si kod kuće sam, ali čuješ nožice kako tapkaju. Život bez malih prijatelja, bez kućnih ljubimaca zna biti tako prazan. Ljudi su OK (ponekad kad baš mora), ali druškanje s rozenkolijima, agapornisima, lovebirdsima, je pravo opuštanje. Kažu da moraju biti u paru i da kad im partner umre, ode i onaj koji je s njim dijelio život, što nije baš istina, no vrlo su brižni prema biću s kojim dijele krletku. Ako ih imate dajte im da tu i tamo protegnu krila, sami će se vratiti kući. Ako kupujete, uzmite dva, ne uskraćujte im pripadnika njihove vrste. Znadu se glasno glasati ponekad, pa računajte i na to. Kažu da je to jedna od vrsta papigica koja najviše voli seks.

Fkors, ogladnili smo i uželjeli se falafela. Evo, pogledajte, pa recite, pa kako i ne bismo.

Evo ga i recept: Šalicu slanutka namočiti dan prije. U multipraktiku dobro izmiksati namočeni slanutak, dodati vezicu nasjeckanog peršina, 2-3 češnja češnjaka (protisnutog), 2 žličice mješavine začina, papra, malo soli, malo kima u prahu i malo korijandera u prahu. Sve još dobro izmiješati u multipraktiku. Oblikovati malene kuglice i ispržiti u dubokom ulju.

Ova čarobna ladica nam treba, ali veličine sobe tako da ne pospremimo samo uređaje i kabele, nego sav nered i sve viškove.

I mi bi toga na čemu je on. Naravno, radi se o ekstatičnom izražavanju ekstremnom zadovoljstva odrađenim poslom.