Mjesec napetih akcija i uzbudljivih trilera na Novoj i Doma TV-u

Svibanj će gledateljima Nove TV i Doma TV-a sigurno biti jedan od uzbudljivijih mjeseci, sudeći po izvrsnim filmskim naslovima koji ih očekuju. Tom Hanks, Brad Pitt, Will Smith, Denzel Washington, Johnny Depp, Angelina Jolie, Margot Robbie, Jennifer Aniston i Julia Roberts samo su neki od glumaca koji u svibnju na Novoj TV i Doma TV-u donose samo najbolja filmska ostvarenja.

Filmovi u svibnju na Novoj TV

Svibanj je mjesec spektakularnih TV premijera, a film ‘Peti val’ pokazat će vam kako izgleda kada Zemlja ostane potpuno devastirana nakon četiri vala smrtonosnih napada. Kako strah i nepovjerenje među ljudima rastu, Cassie se nalazi u bijegu u očajničkoj potrazi za mlađim bratom kako bi ga spasila. Dok se priprema za neizbježni i smrtonosni peti val, Cassie je prisiljena udružiti snage s mladićem koji bi možda mogao biti njezina jedina nada.

TV premijera filma ‘Prizivanje 2’nastavak je istinite priče snimane prema originalnim zapisima najpoznatijih demonologa na svijetu, bračnog para Eda i Lorraine Warren. Radi se o jednom od najvažnijih dokumentiranih paranormalnih slučajeva u svijetu koji su pogodili obitelj Hodgson, a Ed Warren je ovaj slučaj naveo kao jedan od najstrašnijih iskustava tokom njegove karijere.

TV premijera filma ‘Majčin dan’donosi priču o tri majke koje proživljavaju različite situacije u danima prije Majčinog dana. Slatko, složeno, duhovito i dirljivo – baš kao i mame diljem svijeta. Garry Marshal je i u ovom filmu okupio velike zvijezde: Jennifer Aniston, Kate Hudson, Juliu Roberts te Jasona Sudeikisa.

U TV premijeri filma ‘Nezamislivo‘ upoznajte tajanstvenu mladu ženu Katie koja se sa svojom kćerkom seli u novi grad kako bi pobjegla vlastitoj prošlosti i ubrzo se sprijatelji s Angelom Morgan, majkom koja žudi za većom obitelji. Kako se njihovi život započnu međusobno ispreplitati, Angela i njezin suprug Brian pozivaju Katie da se preseli u njihovu kuću za goste gdje bi radila kao njihova dadilja. Tijekom vremena, bezrezervno prijateljstvo između dvije žene pretvara se u opasnu opsesiju.

TV premijera filma ‘Čuvari galaksije 2’ nastavlja pustolovinu ekipe koja prelazi granice svemira. Čuvari se moraju boriti da održe svoju novostečenu obitelj na okupu dok otkrivaju tajnu pravog porijekla Petera Quilla. Stari neprijatelji postaju saveznici, a fanovima omiljeni likovi iz klasičnih stripova priskočit će u pomoć našim junacima dok se Marvel Cinematic Universe nastavlja širiti.

U TV premijeri ‘Pirati s Kariba: Salazarova osveta’ Johnny Depp vraća se na veliko platno kao legendarni pustolovni antijunak. U ovoj uzbudljivoj pustolovini zlosretnom kapetanu Jacku loše se piše kad smrtonosni sablasni mornari, predvođeni zastrašujućim kapetanom Salazarom, pobjegnu iz Vražjeg trokuta u namjeri da ubiju sve pirate na moru – a pogotovo Jacka.

TV premijera filma ’33’ donosi istinitu priču o nesreći 33 čileanskih rudara koji su bili zarobljeni pola milje pod zemljom 69 dana nakon urušavanja 121-godišnjeg rudnika zlata 2010. godine. Priča o otpornosti, osobnoj transformaciji i trijumfu ljudskog duha, film vodi do najtamnijih dubina Zemlje, otkrivajući psihu muškaraca zarobljenih u rudniku, prikazujući hrabrost rudara i njihovih obitelji koji su odbili predati se.

Film ‘Drugačiji poput mene’ nastao je prema istinitoj priči koja obuhvaća ljepotu ljudskog duha, a ova TV premijera odvest će vas u  život uspješnog trgovca i njegove žene koji naizgled imaju savršen život. Ali kada se njihova vjernost i obitelj nađu na kušnji, nevjerojatna povezanost s lutalicom bez krova nad glavom odvede ih na nevjerojatno putovanje iz kojega se rodi doživotno prijateljstvo.

U napetom krimiću ‘Fokus’ pogledajte neponovljivog Willa Smitha u ulozi iskusnog prevaranta Nickyja koji svakoga može uvjeriti u bilo što. Nicky pod svoje okrilje uzima zanosnu plavušu Jess koju utjelovljuje Margot Robbie. Njihov odnos s vremenom postaje sve intimniji, a Nicky polako počinje gubiti fokus.

U akciji ‘Misija: Bijela kuća’ Channing Tatum i Jamie Foxx vode vas u Bijelu kuću koju upravo za vrijeme razgledavanja napadaju pripadnici paravojne skupine.

U akciji ‘Prijestupnik’ život brižnog supruga i oca pretvori se u pravu noćnu moru nakon što ga sud proglasi krivim zato što je slučajno ubio provalnika koji je provalio u njegov dom. Osuđen na tri godine do doživotnog zatvora, shvaća da je to mjesto na kojem društvene norme nisu zaboravljene. Osim što mora dijeliti ćeliju sa serijskim ubojicom, trpi i bijes sadističkoga zatvorskog čuvara. Da bi preživio, morat će postati gadniji od svih.

Krimić ‘Crna misa’ priča je o gangsteru irskih korijena koji je preko 20 godina igrao dvostruku igru kao jedan od najvećih američkih kriminalaca, a uživao je sigurnost i potporu prijatelja iz djetinjstva, najvažnije osobe bostonskog FBI-a. Njihov prljavi dogovor, kojim je postao FBI-jev doušnik, omogućio mu je da učvrsti svoju moć, no također i da s vremenom postane FBI-jev najveći neprijatelj i provede 16 godina na listi najtraženijih zločinaca.

U trileru ‘Anđeli i demoni’ doznajte što će nagnati Vatikan da se obrati za savjet Robertu Langdonu, čovjeku koji je proniknuo najkontroverzniji kod svih vremena. Nakon što otkrije dokaze o ponovnoj pojavi drevnog tajnog bratstva poznatog kao Illuminati – najmoćnije podzemne organizacije svih vremena – Langdon je suočen s opasnom prijetnjom najmrskijem neprijatelju ove tajne organizacije, Katoličkoj crkvi.

U trileru ‘Let’,  Whip Whitaker je pilot u putničkim avionima. Tijekom leta iz Orlanda do Atlante nešto pođe po krivu i avion se otme kontroli. Whip odluči prisilno prizemljiti avion i spašava gotovo sve putnike. Kad se probudi u bolnici nakon nesreće, dočeka ga odvjetnik koji mu govori da bi se mogao suočiti s kriminalnim optužbama s obzirom na to da su nalazi njegove krvi pokazali da je bio pod utjecajem alkohola i kokaina. Mora se suočiti sa ovisnošću, no to nije lako kao što se čini.

U drami ‘Vrata tame’ profesor Mike Cole traži sina koji je nestao za vrijeme velike parade povodom Noći vještica. Godinu dana nakon njegova nestanka, roditeljima se počinje ukazivati sin za kojeg saznaju da se nalazi u drugoj dimenziji. Istražujući što se točno dogodilo, otkrivaju da su i ostali slučajevi nestanka djece na taj dan povezani. Kako bi vratili izgubljenog sina, morat će se suočiti s nečim izvan ovog svijeta.

U akciji ‘Šifra: U.N.C.L.E.’Napoleon Solo i Illya Kuryakin prisiljeni su zanemariti dugogodišnje neprijateljstvo kako bi se udružili u zajedničku misiju zaustavljanja tajanstvene međunarodne zločinačke organizacije koja je odlučila destabilizirati krhku ravnotežu snaga kroz proizvodnju nuklearnog oružja i tehnologije. Jedini trag koji dvojac ima je kći nestalog njemačkog znanstvenika koji je ključ za infiltraciju u zločinačku organizaciju te se moraju utrkivati s vremenom kako bi ga pronašli i spriječili svjetsku katastrofu.

Filmovi u svibnju na Doma TV-u

Svibanj na Doma TV-u također donosi izvanredne filmske naslove uz koje uzbuđenja i napetosti neće nedostajati. U akciji ‘Vraćanje duga’ bivšeg marinca i profesionalnog lopova Portera izdaju partner i supruga Lynn. Nakon uspješne pljačke azijske bande, Portera upuca njegov partner Val ostavljajući ga da umre te pobjegne s njegovom ženom. Unatoč svemu, Porter preživi i nakon dužeg oporavka kreće u svoj vlastiti osvetnički rat. Jedina koja mu pomaže na njegovom putu je prostitutka Rosie. Porter prvo odluči uništiti organizaciju kojoj pripada Val, a na čijem je čelu opasan Bronson.

U kriminalističkom filmu ‘Nedokazana krivnja’ Harrison Ford našao se u ulozi Rustyja Sabicha, državnog tužitelja koji se zaljubi u lijepu kolegicu Carolyn s kojom ima kratku izvanbračnu vezu. Nakon što je Carolyn pronađena silovana i ubijena, svi dokazi upućuju na njega. Naizgled beznadna pravna bitka za život započinje.

U nezaboravnoj akciji ‘Oceanovih 11’ upoznajte pljačkaša Dannyja koji, tek što je izašao na uvjetnu slobodu, uz pomoć svoje vjerne ekipe planira istodobno opljačkati tri casina u Las Vegasu. U nastavcima ‘Oceanovih 12’ i ‘Oceanovih 13’ pogledajte što Danny i njegova ekipa planiraju nakon jedne od najunosnijih pljački u povijesti i doznajte koji ih razlog tjera da izvedu jedan od najriskantnijih i najambicioznijih planova dosad.

Triler ‘Ubijte glasnika’ utemeljen je na istinitoj priči o novinaru Gerryju Webbu. Radnja se događa 1990-ih  kada je Webb otkrio upletenost CIA-e u preprodaji kokaina po getoima diljem SAD-a. Time je skupljan novac za nikaragvanske pobunjenike. Usprkos stalnim prijetnjama da se ostavi ćorava posla i prestane istraživati, Webb je objavio priču u knjizi Tamni savez. Webb će uskoro morati braniti svoj integritet, svoju obitelj i prije svega svoj život.

U kriminalističkom filmu ‘Igre strasti’Rachel McAdams glumi šeficu u marketinškoj agenciji koja želi učiniti sve kako bi i poslovno i privatno bila bolja od svoje kolegice Isabelle,  isključivo jer joj se želi osvetiti zbog afere s njezinim ljubavnikom. Christine poseže za raznim nemoralnim sredstvima što Isabelle dovodi do emocionalne rastrojenosti i do ovisnosti o lijekovima za smirenje. Nakon što je Christine nađena mrtva, Isabelle je prva i jedina osumnjičena za ubojstvo koje pod utjecajem droge priznaje, iako ima alibi.

Akcija ‘Istjerivač pravde’ označava treći nastavak u ‘Dirty Harry’ franšizi. Inspektor Callahan ima novu partericu, inspektoricu Kate Moore. U potrazi su za skupinom terorista koji ucjenjuju grad San Francisco za dva milijuna dolara. Callahan, nezadovoljan što mu je nova partnerica žena, ipak mora staviti posao na prvo mjesto kako bi ubio teroriste.

Akcija ‘Lara Croft: Tomb Raider’ snimljena je prema popularnoj video igri, a glavnu junakinju Laru Croft, koja ujedinjuje kvalitete Indiane Jonesa i Jamesa Bonda, glumi stasita Angelina Jolie. Lara je dijete britanske aristokracije, odgojeno i obrazovano u najelitnijim školama. No, ona vodi dvostruki život, te novcem sumnjiva podrijetla trguje izgubljenim antikvitetima, a pomoću robota Simona usavršava svoje poznavanje borilačkih vještina.