“Udovica trgovca draguljima”: Priča o ljubavi i izdaji koja oduzima dah

Udovica trgovca draguljima novi je hit Dinah Jefferies, autorice romana Supruga vlasnika plantaže čaja i Kći trgovca svilom, koji su prevedeni na više od 30 jezika.

Radnja ovog, koji je kao i drugi njezini naslovi, zauzeo vrhove ljestvica najprodavanijih knjiga, zbiva se u Cejlonu, 1935. Louisa Reeve, kći uspješnog trgovca draguljima i njezin suprug, šarmantan biznismen sklon rizicima i uzbudljivom načinu života, naizgled su vrlo sretan par kojemu za potpunu sreću nedostaju samo djeca. Nažalost, Louisa ne uspijeva iznijeti trudnoću.

Iako vrlo pažljiv prema njoj, njezin suprug često je i po nekoliko dana odsutan, navodno zbog posla vezanog uz plantažu cimeta koja se nalazi nedaleko grada u kojem žive.

Nakon njegove iznenadne smrti, Louisa je primorana suočiti se s mnogim tajnama koje je ostavio za sobom. Jedna od njih vezana je i uz plantažu cimeta. Pokušavajući ju odgonetnuti, odlazi tamo kako bi popričala s vlasnikom, Leom MacNairnom, privlačnim muškarcem, grube vanjštine i neobične prošlosti.

Postupno, otkriva da ništa nije onako kako joj se činilo. Iz dana u dan postaje svjesna veličine izdaje svojeg pokojnog supruga.

Istodobno, Leo se pokazuje kao jedna od rijetkih osoba na koje se može osloniti u trenucima svoje najveće životne krize…

Dinah Jefferies rođena je u Maleziji, a s devet godina preselila se u Englesku. I dalje voli jugoistočnu Aziju i Daleki Istok pa koristi svaku priliku da otputuje onamo. Nakon što je živjela u Italiji i Španjolskoj, živi u Gloucestershireu sa suprugom i norfolškim terijerom te se bavi isključivo pisanjem.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.