PRIČA O VELIKOM I MALOM Kako pronaći prijateljstvo tamo gdje ga najmanje očekujemo

Vrata nove kazališne sezone u Zagrebu, Mala scena publici će otvoriti prva, prvom ovosezonskom praizvedbom predstave „Priča o VELIKOM i malom“ koja će biti održana u četvrtak, 7. rujna, u 18 sati, na Medveščaku 2.

Tekst je za priču o veličinama, oblicima i brojevima po narudžbi napisala nagrađivana autorica i stalna suradnica Male scene Kristina Gavran. O predstavi je rekla:

– Ovo je priča o veličinama, ali i o tome kako pronaći prijateljstvo tamo gdje ga najmanje očekujemo. Uz pomoć bakinih uputa, naša pripovjedačica kreće u potragu za obećanim blagom koje se nalazi na tavanu. Ondje se nalaze kutije raznih veličina – velike, male, sićušne, srednje, ogromne…, no kako prepoznati u kojoj se nalazi blago? Pripovjedačica otvara jednu po jednu kutiju i u njima nalazi razne zanimljive predmete, ali i susreće usamljenu bubamaru kojoj nedostaje njen prijatelj slon. Mogu li mala bubamara i veliki slon zaista biti prijatelji, morat ćete saznati sami.

Odgovore na razna pitanja u predstavi tražit će glumica Svetlana Patafta, koja po prvi put u Maloj sceni potpisuje i režiju. Autorski tim čine i scenografkinja Tonka Maleković, skladatelj glazbe Lazar Novkov, koreografkinja Andrea Vozila, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, likovno oblikovanje potpisuju Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović, fotograf Mirko Cvjetko, producentice Tena Bosek, Mia Tomić, Jelena Vignjević i Svetlana Patafta te mentorica producenticama Vitomira Lončar. Predstava je nastala uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH i Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

“Priča o VELIKOM i malom“ sedmi je naslov iz ciklusa „Priča o…“. Ovaj ciklus započeo je 2002. godine u kojem su naslovi „Priča o oblaku“, „Priča o kotaču“, „Priča o svjetlu“, „Priča o vodi“, „Priča o zvuku“ te „Boje duge – Priča o bojama“.

Svoja mjesta na prvim reprizama za petak, 8. rujna, u 18 te za subotu, 9. rujna u 10, 11:30 i 17 sati, možete rezervirati već sada online ili telefonski na 01/4683352.

...