ASTRO PROGNOZA ZA SVIBANJ Iznenađujuće prilike

Možemo reći da je travanj bio dosta naporan, a da nam svibanj donosi prilike. To znači da će svibanj biti manje intenzivan – uz pun Mjesec u Škorpionu, Merkur i Venera u aspektu s Uranom sigurno će nam donijeti dobru zabavu. U travnju smo se bavili prošlošću, otpuštanjem i karmičkim lekcijama koje nikako nisu lagane (Saturn, Pluton i Jupiter su krenuli retrogradno).

Završili smo s mladim Mjesecom u Biku (5. svibnja). Još uvijek stignete napraviti ritual za mladi Mjesec. U željama budite što objektivniji, nemojte se raspršiti. Možete imati brojne ideje i biti nestrpljivi da ih ostvarite ili se budete morali zalagati za njih, braniti ih, možda čak i agresivno zbog Marsa u Blizancu. Ako naiđete na takvu situaciju možda bi bilo dobro da razmislite o izreci da ne raspravljate s idiotom.  

Zanimljivo je da će se Venera i Uran spojiti u Biku nakon 80 godina i da će se Merkur spojiti s Uranom u Biku isto nakon 80 godina. To će nam donijeti iznenađujuće prilike u ovom mjesecu. U tjednu od 6. do 12. svibnja imamo Merkur s Uranom, a u tjednu od 13. do 19. svibnja imamo Veneru s Uranom. Ovi aspekti će nam dati više energije  za promjene koje želimo napraviti u našim životima.

Mars se seli u Raka 17. svibnja te možemo koristiti naše emocije da nas potaknu na akciju, da nas motivira na nove načine i možemo raditi na pokretanju nečeg iz temelja. Rak je kardinalni znak, a svi kardinalni znakovi vole poduzimati akcije. Rak poduzima akcije sve vezano uz obitelj, naslijeđe i identitet.

Glavni dugoročni  aspekt je sekstil između Saturna i Neptuna, koji podrazumijeva restrukturiranje naših snova.  Ono što najviše želite od života mijenja se dok evoluirate kao osoba. Ono što može biti važno u jednoj fazi  života često blijedi s vremenom da bi ga zamijenile nove brige i teženje. Dugoročni aspekti između vanjskih planeta daju nam dovoljno vremena za razmišljanje o takvim stvarima.  Neptun donosi inspiraciju, povezan je s našim podsvjesnim umom i višom silom. Saturn dok je retrogradan je vrijeme za reorganizaciju nečega što treba restrukturirati. To će obično biti na podsvjesnoj razini, stoga nemojmo biti iznenađeni ako imamo osjećaj očekivanja ili nemira, ali ne možemo identificirati njegov izvor. Kad Saturn krene direktno u rujnu to bi trebalo biti očito, ako ne i prije.

Mars u Blizancu radit će aspekt kompromisa i prilagodbe sa Saturnom i Plutonom u Jarcu, što upućuje na  potrebu za promjenom ili prilagodbom na koje bi mogle biti prisiljene od strane autoriteta ili nekog tko je na moćnoj poziciji.

Pun Mjesec 18. svibnja u strastvenom i emocionalnom Škorpionu  potaknut će nas da zaustavimo naše destruktivne tenzije. Transformacija je potrebna, a mi možemo biti ozbiljni i intenzivni i trebamo raditi na poboljšanju. Očekujte emocionalni intenzitet za nešto ili nekog. Pun Mjesec u Škorpionu i Venera u aspektu s Uranom sigurno će učiniti ovaj pun Mjesec za pamćenje.

Najbolji dan je 31. svibnja kad će Mjesec biti u Biku i napraviti zadnji aspekt s Plutonom, prije odlaska u prazni hod. Budući da će Venera koja je dispozitor ovog Mjeseca biti u svom sjedištu i u skladnom aspektu sa Saturnom, financijska sigurnost i stabilnost je sad naglašena.  Možete dobiti sredstva koja su vam potrebna (kredite, pozajmnice, donacije ili čak financijere) jer drugi će vam biti spremni pomoći. Ako tog dana pokrenete projekt prije 15 sati možete očekivati iznenađujuć rasplet događaja ili čak pozitivne prilike.


Kretanje planeta

5. svibnja – mladi Mjesec u Biku

15. svibnja – Venera ulazi u Bika

17. svibnja – Mars ulazi u Raka

18. svibnja – pun Mjesec u Škorpionu

22. svibnja – Sunce ulazi u Blizanca

22. svibnja – Merkur ulazi u Blizanca.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com