Znate li što je doribaengbaengi? A insameojuk?

Insameojuk je jedan od lokalnih specijaliteta u korejskoj pokrajini Geumsan. Bio je to okrepljujući obrok koji se pripremao onima koji su bili fizički malaksali. Nekoliko vrsta ribe ulovljenih u rijeci Geumgang, kuhaju se satima s ginsengom, a kasnije se dodaju noodles, rezanci. Jedna zdjela riba s ginsengom daje osjećaj sitosti tijekom cijelog dana.

 

Jedno od jela koja dobro idu uz slatkovodnu ribu i ginseng je doribaengbaengi, vrlo hranjiv, s visokim sadržajem kalcija, minerala i vitamina, a lako probavljiv pa u njemu mogu uživati i djeca i starije osobe. Radi se o začinjenim friganim ribicama. Pogledajte kako se pripremaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.