HRT prikazuje dokumentarni film “Avicii: Istinite priče”

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u nedjelju, 26. svibnja na svom će Prvom programu (HRT-HTV1) u noćnom terminu  prikazati dokumentarni film Avicii: Istinite priče” o švedskom glazbeniku Timu Berglingu, poznatijem kao Avicii te o naličju slave.

Godine 2008. zaljubljenik u glazbu Tim Bergling bio je samo talentiran anonimac. A do 28. kolovoza 2016., kada je održao posljednji koncert u karijeri, nanizao je 813 koncerata širom svijeta.

U ovom osobnom i iskrenom dokumentarcu Tim Bergling govori o svojem životnom putu: o tome kako je od stvaranja glazbe u improviziranom studiju u svojoj sobi došao do nastupanja u najvećim svjetskim arenama pod umjetničkim imenom Avicii.

Radnja dokumentarca započinje u ožujku 2016., kada je Avicii objavio da više neće održavati koncerte. Imao je 26 godina i bio na vrhuncu karijere. Za njega to je zaista bilo pitanje života i smrti.

Tijekom tri godine, počevši od 2013., redatelj Levan Tsikurishvili imao je pristup Timovu privatnom životu. Pratio ga je na nastupima, iza kulisa, kod kuće, s prijateljima, na putovanjima te čak i u bolnici.

Film daje osoban portret rađanja zvijezde koji pokazuje naličje i izazove svjetske slave i uspjeha, od fizičke boli do psihičke iscrpljenosti.

Tim Bergling preminuo je 20. travnja 2018. u dobi od samo 28 godina.

Film je odabrala Mira Vočinkić.