“Ti” Caroline Kepnes: Triler koji izaziva ovisnost

Kad prelijepa studentica kreativnog pisanja ušeće u knjižaru u kojoj radi Joe Goldberg, on poslije učini što i svatko: potraži njezino ime na internetu. Samo je jedna Guinevere Beck u New York Cityju. Ima javan profil na Facebooku i neprestano objavljuje na Twitteru, otkrivajući Joeu sve što treba znati: Beck za prijatelje, diplomantica Browna s adresom u Bank Streetu i večeras izlazi u bar u Brooklynu – savršeno mjesto za „slučajan“ susret.

Joe joj nevidljivo i opsesivno preuzima nadzor nad životom, orkestrirajući niz događaja kako bi se pobrinuo da Beck završi u njegovim širom raskriljenim rukama.

„Hipnotično i zastrašujuće“, Stephen King

Na putu od uhode do njezina dečka, Joe se preobražava u Beckinu viziju savršenog muškarca, istodobno kradomice uklanjajući sve prepreke koje im se nađu na putu – pa makar ubojstvom. Joeova opsjednutost nije nimalo romantična, no Kepnes toliko duboko uvlači čitatelja u način na koji funkcionira njegov mozak da pomaknute primisli počinju graničiti sa stvarnošću.

Autorica Caroline Kepnes donosi prvijenac Ti, jedan od najboljih romana prema izboru Suspense Magazinea, genijalan zastrašujući roman o vremenu društvenih medija u kojem živimo, uvid u našu podložnost uhođenju i manipulaciji, priču o suvremenom, hiperumreženom dobu. Ti uspoređuju s Nestalom, Američkim psihom i Kingovim romanom Misery.

Roman TI, prvijenac Caroline Kepnes, preveden je na devetnaest jezika, nominiran za nagradu CWA New Blood Dagger za prvi objavljeni roman i postao predložak za istoimenu hit seriju Lifetimea i Netflixa. Nastavak romana Booklist opisuje kao „udružene snage Holdena Caulfielda i Patricka Batemana“. Autorica je stekla diplomu prvostupnice Američke civilizacije na Sveučilištu Brown i radila kao novinarka za popularnu kulturu u Entertainment Weeklyju te pisala scenarij za seriju U sedmom nebu. Sada se bavi isključivo književnošću i živi u Los Angelesu.