Uređenje interijera: Skandinavac u Rijeci

Nino je stančić s dušom velik oko 50 četvornih metara, a zanimljiv je po tome što su ga vlasnici, bračni par Šušnjar iz Rijeke, u potpunosti osmislili i uredili sami.

Apartman što se nalazi na Belvederu krasi skandinavski stil uređenja, pa u interijeru prevladavaju svijetli tonovi, bijela i siva boja.

Dalibor i Alma, ljubitelji minimalizma, jednostavnih linija i umjerenosti u uređivanju interijera, željeli su da je prostor otvoren, prozračan, a stan udoban i funkcionalan.

Od zamisli do izvedbe trebalo je tri mjeseca, s tim da je stan bio u lošem stanju, nikad preuređivan, te je adaptacija bila nužna.

Po originalnom tlocrtu stan u zgradi što datira iz šezdesetih, bio je klasično dvosoban te se sastojao od jedne spavaće sobe i dnevnog boravka, a Alma i Dalibor željeli su dobiti dvije spavaće sobe s dnevnim boravkom.

Danas se stan sastoji od kuhinje s dnevnim boravkom, dvije spavaće sobe, kupaonice sa zahodom, a ima i malu ostavu te balkon.

Balkon je malen, s pogledom na more i riječki zaljev. Vlasnici ga smatraju “eksterijernom oazom savršenom za odmor duše i tijela”.

U sobi s bračnim krevetom dominira tamnozeleni king size krevet, a u njoj se još nalaze veliki garderobni ormar, žuta fotelja, dva noćna ormarića i stalak za odlaganje robe.

Druga soba s dva odvojena kreveta je potpuno sivo/bijela.

Kuhinja je ručna izrada by Studio Stanca.

Vintage kredencu 70-ih je imao skoro svaki stan, a ima je i moderni Nino.

Kupaonicu krasi walk in tuš s pločicama boje drveta koje prostoru daju toplinu i stvaraju efekt saune. Ostatak pločica je u mat cement izvedbi, dok je umivaonik položen na ploču od kvarca.

Foto:  Davor Dragičević Kliker – Real Estate Photography

...