Dokumentarni film “Nevidljive” na HTV-u

Hrvatska radiotelevizija u ponedjeljak 3. lipnja na Prvom programu premijerno prikazuje dokumentarni film “Nevidljive”. Priča je to o ljudima koji uspijevaju bez konzumiranja životinjskih proizvoda biti vrhunski sportaši, putovati svijetom, uživati u hrani i svom životu, a pritom poštujući tuđi i vodeći se mišlju da ne postoji malen i nebitan, već jedan jedini, svima dragocjen život.

Životinje su svuda oko nas, samo što ih ne primjećujemo, jer su nevidljive, prikrivene. One sada imaju drugi oblik – oblik hrane, odjeće, kozmetike… Zato i ne znamo da su tu. One su naše sugrađanke, jer žive iza zidova industrijskih farmi na periferiji naših gradova, a mi ih nikad ne vidimo, jer izlaze samo jednom… I u ovom filmu one će ostati gotovo nevidljive, jer iza tih zidova ne dopušta se snimanje, ne dopušta se suosjećanje. Zato će u ovom filmu o njima govoriti ljudi, protagonisti ovog dokumentarca koji su ih odlučili vidjeti, ne kao proizvod, već kao svjesna bića koja pate, raduju se i žele živjeti, baš kao i mi.

Scenaristica i redateljica filma je Andrea Ćakić, snimatelj Damir Bednjanec, montažerka Iva Blašković, producent Mate Čuljak, a skladatelj Pere Ištvančić.

Dokumentarni film “Nevidljive” gledajte u ponedjeljak 3. lipnja na Prvom programu Hrvatske televizije u 20 sati i 5 minuta.

Ispeci pa reci...

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.