Turizam na drukčiji način: Piknik u oblacima iznad Zagorja, pivska kupka u Istri

Hrvatska je jedna od omiljenijih turističkih destinacija što je potvrdilo 19,4 milijuna turista koji su ju posjetili u 2018., uz rast broja dolazaka od 6,5% u usporedbi s godinom prije. Kako naša zemlja postaje sve popularnije cjelogodišnje odredište, online platforma Priceless Croatia iz ljetnog projekta pretvorena je u digitalno mjesto koje obogaćuje turističku ponudu tijekom cijele godine. 

Nakon što se korisnik registrira na internetskoj stranici priceless.com, ima priliku birati doživljaje – želi li iskusiti let balonom iznad Zagorja te uživati u pikniku u oblacima koji je pripremio poznati chef Mate Janković ili u panoramskom letu helikopterom iznad Dubrovnika, isprobati pivsku kupku u Istri, upoznati divlju stranu Zagreba u obilasku Zoološkog vrta, provozati se Zagrebom noću u starinskom Yugu, okušati se u traženju tartufa, otkriti šarm hrvatskog „malog Beča” tijekom romantičnog vikenda, istraživati tajne podmorja podvodnim skuterom, kušati najbolja svjetska izvorna maslinova ulja, razveseliti bolju polovicu kreativnom radionicom izrade čokolade, uživati u degustaciji autohtonih vina ili posebnom obroku u restoranu s Michelinovom zvjezdicom, ovladati osnovnim vještinama ekstremnih sportova u sklopu Pannonian Challengea, otkriti tajne Dubrovnika tijekom Dubrovačkih ljetnih igara, plesati do kasno u noć na festivalu Ultra Europe, uživati na koncertu Jacoba Colliera u Šibeniku ili planinariti po Velebitu i spavati u novouređenim pastirskim stanovima i još mnogo toga.

Osim već aktivnih iskustava, bit će dostupna i mnoga druga, uključujući posebne shopping mogućnosti, jedinstvene gastronomske trenutke, zabavne obiteljske aktivnosti, pristup izuzetnim kulturnim i umjetničkim lokacijama, ulaznice za popularne događaje i još mnogo toga.

Međunarodna inicijativa Priceless Cities za korisnike Mastercard® kartica koja nudi jedinstvene doživljaje pokrenuta je 2011. godine u New Yorku. Ovi jedinstveni doživljaji, organizirani u suradnji s lokalnim ustanovama i trgovcima, čine turističku ponudu atraktivnijom.

Budući da je Hrvatska sredozemna zemlja u srcu Europe s mnogo prirodnih ljepota, bogatim kulturnim nasljeđem i sjajnom gastronomskom ponudom, ona je odlična platforma za jedinstvene doživljaje. Stoga je ulazak u program 2017. godine omogućio Hrvatskoj da učvrsti svoj turistički status.

Priceless Cities iskustvena je stranica za putovanja i ponude koja korisnicima Mastercard kartice pruža jedinstvene prilike poput neponovljivih doživljaja, povlaštenih pristupa događajima i posebnih trgovačkih ponuda kako bi se povezali s gradovima u kojima žive i u koje putuju. S više od 40 dostupnih destinacija diljem svijeta, to je digitalna destinacija koja nikada ne izlazi iz mode; mjesto na koje odlazite da biste započeli najneobičnije doživljaje u sportu, zabavi, kulinarstvu, kupovini i tako dalje. Za razliku od drugih turističkih stranica, Priceless Cities pruža pogled iza scene, mjesta u prvim redovima, privatne doživljaje i ulaznice za najtraženije događaje.

...