PUN MJESEC U RIBAMA 6. RUJNA Kako iskoristiti emocionalnu snagu i intuiciju

U srijedu 6. rujna imat ćemo prvi puni Mjesec nakon solarne eklipse 21. kolovoza. Ovaj puni Mjesec dogodit će se u 9,04 sati na 13⁰53′ Riba, a poseban značaj imat će zbog utjecaja retrogradnog Neptuna koji je na 12⁰49′ Riba i nedavne pomrčine Sunca.

Ovaj puni Mjesec, kao i svaki drugi, predstavlja suprotstavljene snage Sunca i Mjeseca, odnosno polaritete u našim životima. To može uključivati naš ego koji je suprotstavljen našim emocijama ili jednostavno ono što želimo nasuprot onome što trebamo. Sada postoji jaka unutarnja napetost koja uz vanjske utjecaje lako može eskalirati i prerasti u sukobe ili krize. Dobro je koristiti povećanu emocionalnu snagu i intuiciju kako bi lakše prevladali izazove koji se mogu naći pred nama.

Puni Mjesec uvijek je neka finalizacija, odnosno eskalacija i završetak onoga što smo započeli za vrijeme ranijeg mladog Mjeseca. U ovom slučaju to su događaji i situacije koje smo započeli za vrijeme solarne eklipse 21. kolovoza. Neki događaji i ciljevi koje smo tada postavili sada mogu biti dovršeni pa ovo slobodno možemo nazvati prvom žetvom ranije pomrčine Sunca.

Zbog Neptuna koji ima snažan utjecaj na ovaj puni Mjesec, mi bi mogli osjetiti pojačanu zbunjenost, obmanu i slabost koje mogu utjecati na naše snove i nade, ali i na naš ljubavni život. Sam Mjesec u znaku Riba upućuje na naglašenu senzitivnost, empatičnost, intuitivnost, maštovitost i duhovnost, a sad zbog utjecaja Neptuna sve još može biti pojačano.

Naša duša sada bi mogla biti hipersenzibilna s izraženom empatijom i sposobnošću da lako suosjećamo s drugima. Zbog toga je ovo vrijeme da se pobrinemo za druge, da pomognemo nemoćnima i bolesnima. S intuicijom koja je sada pojačana točno ćemo znati kome smo potrebni.

Ovaj puni Mjesec kod mnogih bi mogao probuditi želju za zatvaranjem jednog poglavlja svoga života jer su upravo Ribe zadnji znak zodijaka i uvijek se povezuju sa završetcima i prijelazima. Vrijeme je da stvari koje ne možemo promijeniti prihvatimo upravo onakvima kakve jesu.

U ove dane mogli biste zamjećivati različite simboličke znakove na svome putu ili biste mogli imati snove s posebnim porukama. Obratite pažnju na njih i razmislite koju poruku vam nose. Ovo je vrijeme kada svoje misli možete staviti na papir i voditi dnevnik ili napisati neku ljubavnu pjesmu.  Slikari svoje vizije lako mogu prenijeti na platno. Vrijeme je za ples i glazbu, kao i za druge oblike kreativnog izražavanja. Bilo koji boravak pokraj vode sada može imati iscjeljujući učinak. Ovo je vrijeme kada trebate pažnju posvetiti svojim precima i starijima, a ako vas muči neka patnja ovo je vrijeme da odustanete od nje i da oprostite sebi i drugima kako biste slobodni mogli kročiti novim putem svojega života.