BITE ME Sirova energetska “bombica”

BiteMe je sirovi zdravi snack napravljen isključivo od suhog voća, orašastih plodova i začina. 100% prirodni, hrvatski proizvod prava je energetska „bombica“.

Ovaj healthy snack namijenjen je konzumaciji svima koji žele u svoju prehranu uvrstiti nutritivno vrijedan međuobrok. Mlađa aktivna populacija koja vodi urbani život, osviještena je o važnosti i značaju prehrane na ukupno zdravlje, te će zasigurno biti najzainteresiranija za konzumaciju, međutim možemo ga preporučiti svima koji žele nutritivno vrijedan zalogaj, poručila je nutricionistica Lada Gumhalter:

„BiteMe se izdvaja od ostalih sličnih proizvoda po izvanrednom okusu i teksturi, a istovremeno su svojim sastavom izvor energije koja proizlazi iz fruktoze, voćnog šećera te nezasićenih “pozitivnih” masti. Osnovu BiteMe čine sušeno voće i orašasti plodovi, koji su u ovisnosti o okusu nadopunjeni još i dijelovima biljaka s aktivnim djelovanjem poput lavande i matičnjaka. Potrebno je dodatno naglasiti da BiteMe nema dodanih šećera, već isključivo one prirodno prisutne u sušenom voću, što ga čini izvorom energije koja ima niski glikemijski index i time podržava ravnomjerno oslobađanje energije u organizam te ne dovodi do “sugar crasha”. U kombinaciji s nezasićenim masnim kiselinama te bogatim udjelom vlakana predstavlja dugotrajni izvor energije.“

Cilj je ponuditi kvalitetan proizvod i u potpunosti promijeniti i unaprijediti iskustvo potrošača kroz BiteMe web platformu. Na njoj će kupcima uvijek biti dostupni svježi proizvodi, ali i mogućnost kreiranja vlastitih sirovih snackova. To znači da će, u bližoj budućnosti, korisnik sam moći personalizirati okus i prilagoditi funkcionalnost. Projekt su pokrenuli braća Luka i Edo Mujkić, koji je prepoznat od strane korisnika i struke, a veliku podršku dobili su i od strane Zagrebačkog inovacijskog centra.

„Ideja o BiteMe ”kuhala” se u nama već neko vrijeme, budući da oboje radimo u industriji sportske prehrane niz godina. Ipak, u samu realizaciju krenuli smo krajem prošle godine, nakon što smo okupili savršen tim i prikupili sredstva za razvoj. Uz puno testiranja proizvodnog procesa i formulacija okusa, te nakon stotina testiranih proizvoda, stvorili smo proizvod s kojim su zadovoljni naši kupci jednako kao i mi. Inspirirani našim kupcima i životnim stilom koji podržavamo velika želja nam je bila predstaviti naše proizvode baš u Vivas barovima. Strast i težnja kvaliteti koju dijelimo s Vivasom je nešto što ćete sigurno prepoznati kada ćete uživati u BiteMe zalogajima. Trenutno se BiteMe može pronaći na šest Vivas lokacija: Bundek, Kruge, Savica, Selska, Vrbani i Špansko.

S vjetrom u leđa koji nam je omogućio Vivas, plan nam je uskoro proširiti distribuciju. Želja je ulazak u trgovine zdrave prehrane, čime ćemo i potaknuti povećanje proizvodnog pogona. Kao dio Zicer potpore paralelno razvijamo web shop i platformu na kojoj će kupci sami kombinirati svoje najdraže okuse, odnosno personalizirati svoje zalogaje prema svojim potrebama.“

Istraživanja pokazuju kako generacije millennialsa koriste healthy snacking čak 63% kao rezultat „on the go“ stila života, a čak 67% babyboomers generacije ga uvrštava u svoju redovnu prehranu zbog zdravlja. Procjenjuje se da će rast healthy snackinga u idućih par godina zadržati trend od 6,7 % godišnje, što definitivno ukazuje da su proizvodi kao što je BiteMe traženi od samih potrošača/konzumenata i da će se trend zadržati.