Pred nama je puni Mjesec jagoda. Što će kome od nas donijeti?

Pred nama je lipanjski puni Mjesec ili Mjesec jagoda, vrijeme kada su velike ideje na vrhuncu, kada se završavaju projekti.

Ovaj ponedjeljak ćemo imati takozvani puni Mjesec jagoda, koji će u Hrvatskoj biti 17. lipnja u 10.30.

Prethodni mjeseci imali smo snježni (snow) Mjesec, vučji (wolf) Mjesec,  pa čak i ružičasti (pink) Mjesec. U ponedjeljak u jutarnjim satima sprema se još jedan svijetli  (strawberry) puni Mjesec jagoda.

Jagode i med tradicija su lipanjskog punog Mjeseca.

Unatoč nazivu Mjesec se neće pretvoriti u crvenu boju jagoda. U Sjevernoj Americi taj je naziv nastao jer se u to vrijeme beru crvene bobice.

U Europi se terminom Honey Moon označavalo doba kada su sklapali brakovi, a taj naziv vjerojatno datira iz 1500. godine. Mladenci su na  dar dobivali med i medovinu, otud vjerojatno i potječe naziv medeni mjesec.

Paganske kulture smatrale su lipanj mjesecom ljubavnika i tada su se izvodili rituali znojenja. U Indiji, bračni parovi slave lipanjski pun Mjesec kao Vat Purnimu, kada udana žena obilježava svoju ljubav prema suprugu vezujući konac oko bengalske smokve tijekom ceremonije, kako bi njezin suprug živio dugo i sretno.

Jutro za pamćenje

Kad ga možete vidjeti?

Možda neće imati crvenkastu boju, ali pun Mjesec će sjajiti jače nego u drugim razdobljima godine, što ponekad može dati crvenkastu nijansu. To je nešto slično kao što imamo kod zalaska Sunca i izlaska Sunca, kada dobivamo spektar boja.

U Hrvatskoj pun Mjesec će biti u jutarnjim satima i ako bude vedro nebo u noći s nedjelje na ponedjeljak možemo vidjeti njegovu punoću i sjaj, možda u ranu zoru ćemo primijetiti neki sjaj.

Astrološki gledano ovaj pun Mjesec nam donosi veliku promjenu energija, velike odluke i fokusiranje na cilj. On će biti na osi Sunca u Blizancu i Mjeseca u Strijelcu i zato se kaže da je ovo pun Mjesec u Strijelcu.  Ono što je najbitnije kod ovog punog Mjeseca može biti naša razigranost i impluzivnost.

Ako se želite pripremiti za pun Mjesec najbolje je da uzmete komad papira  i da napravite dvije kolone. Na jednoj strani napišite sve što smatrate da je istinito. To je naše uvjerenje. Na drugoj strani, napišite sve što je u suprotnosti od onog u što vjerujete da je istina. To je ta suprotnost koja je naglašena u vrijeme ovog punog Mjeseca.

Strijelac je znak radoznalosti, velikodušnosti, optimizma i vjere, a zbog aspekta koji će ovaj pun Mjesec napraviti dobit ćemo fokus, optimiziam i osjećaj sigurnosti ako budemo slijedili svoje ciljeve.

Imamo još jednu dobru vijest, a to je da će Merkur, planet komunikacije, biti spojen sa Marsom što će nam donijeti mentalni fokus koji nam je potreban da bismo ostvarili svoje snove. Također možemo očekivati dodatnu dozu optimizma i osjećaja ekspanzije od spoja Mjeseca s Jupiterom. Jupiter je trenutno najsjajniji u ovoj godini i svjetla Jupitera i sjaj punog Mjeseca mogu stvoriti jutro za pamćenje.

Jedino na što moramo pripaziti je to da je Strijelac znak vjerovanja, a kako će se Mars i Merkur naći suprotno od Plutona to nam može donijeti da postanemo fanatični u našim uvjerenjima, pogotovo ako smo skloni biti nagli ili agresivni u našim mišljenjima.

Za većinu astroloških znakova ovaj pun Mjesec znači pomoć sa svim što je povezano s putovanjima koja će vjerojatno donijeti uzbuđenja. Isto tako pun Mjesec u Strijelcu je poznat po ljubavi prema avanturama.

Uz pomoć Neptuna, ovaj pun Mjesec će nam donijeti osjećaj obilja i optimizma koji će trajati sljedeća dva tjedna.  

Utjecaj po znakovima

Pročitajte kako će ovaj puni Mjesec utjecati na pojedine znakove. Obratite pažnju i prvo pročitajte objašnjenje za svoj ascendent, odnosno podznak, a onda za znak u kojem vam se nalazi Sunce, odnosno onaj u kojem ste rođeni (što ste po horoskopu).

Ovnovima će ovaj puni Mjesec donijeti uspjeh u poslu i novu energiju vezanu uz duhovnost. Ako trenutno imate potrebu otići na neko duhovno putovanje, slijedite svoj instinkt jer će vam to pomoći povezati se sa svojim višim ja. U slučaju  da nećete moći otići na duhovno putovanje, ostanite usredotočeni na svoj rad i nemojte se ustručavati tražiti pomoć od bliskih osoba.

Za vas Bikove ovo je savršeno vrijeme da ostvarite svoje financijske ciljeve, posebno one koji se tiču novca. Usmjerite svoju motivaciju na novu poziciju ili povišicu, čak i ako trenutno situacija ne djeluje obećavajuće, da bi se to moglo realizirati. Slijedite svoje srce i vjerujte svojoj intuiciji.

Eh Blizanci, dočekali ste svojih pet minuta pozornosti jer će ovaj pun Mjesec najjače djelovati na vas, posebno na partnerske odnose. Bit će puno osjećaja u zraku  i mogućnosti za nove veze. Ipak, dobro bi bilo da ostanete prizemljeni i budete usredotočeni.

Ovaj pun Mjesec Rakovima će donijeti snažnu motivaciju i fokus što se tiče poboljšanja zdravlja, vježbanja i sna. Nemojte zanemariti svoj duhovni rast i budite otvoreni prema porukama, posebno onima iz filmova i drugih priča.

Onima koji imaju podznak u Lavu ovaj pun Mjesec donosi zabave i druženje.  Možete se slobodno fokusirati na organizaciju godišnjeg odmora kako bi uživali i proveli vrijeme s voljenom osobom.  Bilo kakva negativnost će se kod vas odigrati u snovima.

Profesionalni uspjeh smiješi se Djevicama. Ako osjetite potrebu unaprijediti karijeru, oslonite se na instinkt i poduzmite potrebne korake. Bit ćete spremni učiniti ono štotreba za postizanje ciljeva, čak i ako ne volite taj proces. Iskoristite motivaciju i poticaj ovog punog Mjeseca.

Za Vage ovaj pun Mjesec će donijeti motivaciju da se posvetite nečemu konkretnom, bilo da je riječ o poslu ili ljubavnoj vezi. Bitno je da sad ne žurite, pričekajte koji dan i krenite u akciju.

Škorpioni mogu očekivati financijski rast ovaj mjesec, zato budite otvoreni za sve prihode koji dolaze. Možda ćete osjetiti iskušenje da taj novac potrošite impluzivno. Trebat će vam fokus ovaj mjesec da se oduprete tom nagonu.

Za vas Strijelce ovaj pun Mjesec je dobra prilika. Možete uspjeti u svim aspektima svog života, kako osobno, tako i profesionalno. Slijedite svoje instinkte kako biste putovali i širili svoja znanja.

Oh Jarci, vi ćete napokon osjetiti punu snagu avanturističkog duha Strijelca. Osim što ćete biti zaštićeni, ipak će vam trebati motivacija kako biste izbjegli ometanja sa strane. Nemojte negativno iskoristiti ovu situaciju i ne pretjerujte, iako to smiješno izgleda kad se napiše da Jarac pretjeruje, ali ima i takvih Jarčeva.

Vodenjaci će osjetiti snažan poriv vezan uz stvaranje novih stvari. Ako tu energiju usmjerite ka stvaranju društvenih veza, dobit ćete kreativnost i vaš osobni život će biti aktivan.

Znate ono…, tko drži završnu riječ? To su Ribe u zodijaku jer one imaju svu mudrost svih znakova i prošle su cijeli krug kroz sve znakove u zodijaku – sva ona polja od doma, ljubavi, novca, zdravlja i posla. Zato Ribe drage, iskoristite ovaj pun Mjesec za svoj osobni napredak bilo duhovni ili poslovni. Budite spremne primiti nagrade i mogućnost vodeće uloge. Pratite svoju intuiciju i podršku koju samo vi osjetite jer planete su na vašoj strani.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com