[foto] SIROVE STRASTI Mihaela Devescovi vas poziva na radionicu izrade raw čokolade

Na jubilarnom, 10. po redu, ZeGeVege festivalu održivog življenja na Trgu bana Jelačića 8. i 9. rujna održava se Veganmania, na kojoj će i ove godine sudjelovati Mihaela Devescovi sa svojim raw proizvodima.

Mihaela Devescovi

– Imat ću izložene sve vrste torti i pet različitih vrsta kuglica po sniženim promotivnim cijenama, te namaz Mitella, a novost će biti četiri nova proizvoda Rawčokolada. U petak, 8. rujna od 9 do 21 sat, te u subotu, 9. rujna od 9 do 19 sati očekuje se 40.000 posjetitelja koji će obići izlagače zdrave hrane, ekoloških i drugih održivih proizvoda te kozmetike koja nije testirana na životinjama na rekordnih 100 štandova, a ja vas pozivam da u subotu u 11 sati dođete na radionicu izrade raw čokolade i degustirate, te naučite raditi nešto novo i čokoladno, poručuje Mihaela.

  • Prije osam godina majka me upoznala sa sirovom hranom. U prvi tren sam bila malo sumnjičava, no uskoro sam počela pripremati svojoj obitelji zdrave torte, rezance od tikvica s finim umacima od indijskih oraščića, pizze, vrlo ukusne namaze i svakim su danom bili sve više iznenađeni okusima.

Njihovi, no i favoriti svih ostalih koji su probali moja sirova jela, su sirove slastice. Osim što su zasitne i zdrave, jer ne sadrže šećere, punog su okusa. Uživala sam pripremajući zdrave torte, a počeli su stizati i upiti s raznih strana. Odlučila sam pokrenuti vlastitu proizvodnju.

 

Budući da sam znatiželjna i uvijek spremna za izazove počela sam proučavati i istraživati sve o sirovojedstvu i veganstvu te njihovom pozitivnom djelovanju na cjelokupno ljudsko zdravlje. Uvjerila sam se da hrana ima mnogo važniju ulogu no što obično mislimo.

Željela sam ponuditi torte koje će istovremeno biti privlačne i izgledom i okusom. Tako su nastale Zdrave torte, napravljene od prirodnih sastojaka bez termičke obrade, bez dodatka šećera i ostalih umjetnih sastojaka. U njih je utkana moja ljubav jer sve radim ručno, isključivo od kvalitetnih namirnica.

U proljeće 2009. godine pokrećem web stranicu www.sirovahrana.hr s ciljem promicanja zdrave hrane u njezinom izvornom obliku. Tako i službeno počinje moja vlastita avantura koja neprekinutim intenzitetom traje i danas.

Počinjem eksperimentirati u vlastitoj kuhinji, igram se bojama, okusima, proučavam hranjivost sastojaka i njihovu nutritivnu vrijednost, a započinjem suradnju i s nutricionistima.

Zahvaljujući brojnim polaznicima mojih radionica, koji su vjerovali u mene i bili mi velika podrška te mnogim dragim ljudima koji su me motivirali i uživali u mojim tortama napisala sam i dvije kuharice: Sirova hrana i Slatke strasti.

I za kraj, samo da vam kažem, sretna sam. Puno radim, ali imam opipljive rezultate, a to je ono što mi je uvijek nedostajalo u drugim poslovima. Upoznajem puno dragih ljudi, imam potpunu slobodu i to mi je super, kaže Mihaela.

 

...