Izvrsna Kyra Sedwick u krimi seriji “Deset dana”

Hrvatska radiotelevizija od petka 28. lipnja na Drugom programu premijerno prikazuje seriju “Deset dana”.

U središtu priče ove kriminalističke serije je Jane Sadler, koju glumi izvrsna Kyra Sedwick, prezaposlena televizijska producentica i samohrana majka usred rastave. Život joj se iz temelja promijeni kad joj dijete nestane usred noći. Počinje dugotrajna policijska istraga, a baš kao i njezina kontroverzna televizijska emisija, sve je obavijeno tajnom, svi nešto skrivaju i nikome se ne može vjerovati.

Nestalo dijete, razdvojeni roditelji, tajne iz života najbližih te policijska istraga koja se suočava s brojnim tragovima samo su neke od glavnih odrednica nove serije “Deset dana” koja ima sve odlike kvalitetne kriminalističke drame i koju ćete iz epizode u epizodu pratiti sa sve većim zanimanjem.

U glavnim su ulogama: Kyra Sedgwick (Jane Sadler), Adewale Akinnuoye-Agbaje (detektiv John Bird), Kick Gurry (Pete Greene), Erika Christensen (Ali Petrovich), Josh Randall (Tom Petrovich), Felix Solis i Francois Battist.

U prvoj od 10 epizoda, premda iscrpljena od rada na svojoj kriminalističkoj drami, Jane Sadler mora ostaviti usnulu kći Lake kako bi razmišljala o izmjenama scenarija u preuređenom uredu iza kuće. Šest sati poslije vraća se i otkriva da je kuća zaključana i da Lake nema. I Jane i njezina sestra Ali sumnjaju da je Lake odveo Janein bivši muž Pete. Jane se zaokuplja svojom serijom i očekuje da će Lane uskoro naći. No Pete ima alibi – Janeinu asistenticu Casey, premda je Casey rano otišla od njega u vrijeme Lakeinog nestanka. Lake zatim vide kako joj neki nepoznati muškarac čita priču za laku noć…

Prvu epizodu serije “Deset dana” gledajte u petak 28. lipnja na Drugom programu Hrvatske televizije u 21 sat i 40 minuta.