ASTRO PROGNOZA ZA SRPANJ: Pomrčine i retrogradni Merkur

Srpanj će biti dosta naporan mjesec jer ćemo imati dvije pomrčine i Merkura koji će biti retrogradno.

Krenimo prvo s Merkurom koji će biti retrogradan od 7. srpnja do 31. srpnja. On će svoje retrogradno kretanje početi u Lavu, pa se vraća u Raka 19. srpnja. Lav i Rak žele naklonost i ljubav, udobnost i potporu, tako da možemo puno više biti zahtjevni i sebični u srpnju. Tražit  ćemo neke velike kreativne energije (Lav) i puno emocionalne podrške (Rak). Izbjegavajmo dramatične emocionalne izljeve! Ne krivite za sve retrogradnog Merkura, nije on za sve kriv, i mi sudjelujemo u našim životima.

Srpanj počinje ulaskom Marsa u Lava, što će nam uz retrogradni Merkur donijet dodatnu frustriranost, prgavost i iritaciju. Bitno je da zauzmemo stav i izrazimo sebe na zdrav i pozitivan način.

Sunce ulazi u znak Lava 22. srpnja i kreće sezona Lavova. Tu će još biti i Mars, pa možemo reći da će kraj srpnja biti vruć i strastven. Venera ulazi u Raka 3. srpnja  što će nam pomoći s emocionalnim vezama i podrškama u odnosima, za koje ćemo imati jaku potrebu.

Pomrčine imamo 2. srpnja i 16. srpnja. Pomrčina Mjeseca koja se događa kad je i pun Mjesec 16. srpnja bit će usredotočena na naše dugoročne planove i korake koje moramo poduzeti u karijeri.

Pomrčine

Prvo imamo potpunu pomrčinu Sunca (vidljiva u većini južne Amerike) koja će se dogoditi 2. srpnja i to na 10. stupnju Raka, zatim imamo  djelomičnu pomrčinu Mjeseca koja će biti 16.srpnja (vidljiva na većini mjesta osim u Sjevernoj Americi). Pomrčina Sunca se događa kad imamo mlad Mjesec, a pomrčina Mjeseca se događa kad je pun Mjesec. One se događaju svakih 6 mjeseci i toliko traje i njihovo djelovanje.

Pomrčine (eklipse) su uvijek u konjukciji s jednim od dva čvora: sjeverni Mjesečev čvor govori o našoj svrsi duše, a južni o karmi, o onome što nosimo iz prošlosti. Tamo gdje se nalazi u natalnoj karti sjeverni Mjesečev čvor tamo su naši potencijali, ono što možemo ostvariti. Često smo privučeni južnom Mjesečevom čvoru,  jer tamo smo bili i tamo nam je udobno.

Pomrčina Sunca na 10. stupnju Raka

Rak je znak koji simbolizira povratak kući. Svi imamo svoje mjesto koje zovemo dom. Ponekad dom nije fizičko mjesto, nego nešto što nas čini sigurnim i sretnim. Nakon što nađemo to mjesto dobivamo snagu i moć.

Ova pomrčina Sunca će biti nasuprot Saturnu i južnom Mjesečevom čvoru na 17. stupnja Jarca. Ovo nam govori da će se temelji koji nisu čvrsti ili autentični raspasti. Kao da je vrijeme da se vratimo kući, počecima. Ova pomrčina Sunca u Raku će nam pokazati put.

Svakih 19 godina imamo pomrčine na istom mjesto, tako je prethodna pomrčina Sunca na 10. stupnju Raka bila 1. srpnja 2000. godine.  Ako je ljeto 2000. bilo značajno za vas, onda  i ova pomrčina može biti značajna, vjerojatno sa sličnim temama.

Gledano astrološki ova pomrčina ima ugodne i napete aspekte, ali pozadina je pozitivna jer će Sunce, Mjesec i sjeverni Mjesečev čvor biti u spojeni. Kad je pomrčina na sjevernom čvoru obično olakšava situaciju. Možemo poduzeti pozitivne korake, pokrenuti velike planove i aktivnosti, najbitnije je da se ne zanosimo, da budemo realni u svojim akcijama.

Nekima će ova pomrčina Sunca i Mjeseca u srpnju donijeti veći preokret u život, posebno onima koji imaju Sunce, planete ili kuteve (Asc, Mc, IC i Desc) oko 8.-12. stupnja u Vagi, Jarcu, Raku i Ovnu.

Pomrčine otkrivaju što moramo liječiti u nama samima. Ovo je vrijeme u kojem obnavljamo naš odnos prema svrsi života. One nas potiču da očistimo emocionalne, psihološke i međuljudske negativnosti iz naših života. Donose nam trenutak kad dobivamo jasnoću o tome što trebamo napraviti da bi napredovali.

Najbolje će se u srpnju osjećati Ribe.

Najvažniji tranziti u srpnju:

2.7. – Mars ulazi u Lava

2.7. – mlad Mjesec u Raku ( Sunčeva pomrčina) u 21. 16 na 10. stupnju Raka

3.7.- Venera ulazi u Raka do 28.7

7.7.-  Merkur kreće retrogradno do 31.7.

16.7. – pun Mjesec ( djelomična pomrčina Mjeseca) u 23. 38 na 24. stupnju Jarca

23.7. – Sunce ulazi u Lava

28.7.- Venera ulazi u Lava.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com