Filmski hitovi vikendom na programu HTV-a

Hrvatska radiotelevizija za svoje je gledatelje tijekom srpnja i kolovoza u elitnim terminima subotom i nedjeljom navečer pripremila niz filmskih poslastica.

Tako vas svake subote u 20 sati i 5 minuta na Prvom programu (HRT – HTV1) očekuje ciklus “Blockbustera”, u kojem možete uživati u vrhunskim filmskim ostvarenjima. Tako je 6. srpnja na rasporedu romantična komedija “Protiv svih pravila” sa slavnim Jamiejem Foxxom u glavnoj ulozi. Tjedan dana kasnije u istom terminu, 13. srpnja, čeka vas pustolovni film “Legenda o Herkulu”, fantastična priča o najvećem i najsnažnijem junaku grčke mitologije, dok ćete 20. srpnja u ciklusu “Blockbustera” gledati izvrstan triler s Michaelom Douglasom i Gwyneth Paltrow “Savršeno ubojstvo”. A 27. srpnja slijedi još jedna filmska uspješnica istog žanra, politički triler “Argo” s Benom Affleckom i Alanom Arkinom u glavnim ulogama.

Prvi film kojeg ćete gledati u kolovozu u ciklusu “Blockbustera” su “Pravi lopovi”, napeti krimić o vještom lopovu koji odluči udružiti snage s mladim početnikom. U glavnim su ulogama dvije glumačke megazvijezde, Morgan Freeman i Antonio Banderas. Slijedi komedija braće Petera i Bobbyja Farrellyja “Glup i gluplji” s Jimom Carreyjem i Jeffom Danielsom, a tu su još i veliki hitovi “Oluja svih oluja”, “Showtime” i “Put do slave”.

Nedjeljom na Drugom programu (HRT – HTV2) u 20 sati i 5 minuta na rasporedu je ciklus “Filmova s 5 zvjezdica”, u kojem ćete 7. srpnja moći pogledati dramu “U redakciji novina” slavnog redatelja Rona Howarda. Dovoljno je reći da sjajnu glumačku ekipu predvode Michael Keaton, Glenn Close i Robert Duvall.

Tjedan dana kasnije, 14. srpnja, na male ekrane stiže za Oskara nominirana komedija Woodya Allena “Muževi i žene”. U glavnim su ulogama – uz Woodyja Allena – Mia Farrow, Sydney Pollack i Judy Davis. A već 21. srpnja čeka vas veliki hit redateljice Kathryn Bigelow “Pakleni val”, u kojem glavne uloge tumače Keanu Reeves i Patrick Swayze, dok ćete 28. srpnja uživati u društvu Jeffa Bridgesa i Kim Basinger u filmu “Nadine”.

Prvi film kojeg ćete gledati tijekom kolovoza u ovom ciklusu je “Plavi čelik”, još jedno izvrsno ostvarenje redateljice Kathryn Bigelow s Jamie Lee Curtis u glavnoj ulozi. Nakon toga u ciklusu “Filmova sa 5 zvjezdica” očekuju vas još hitovi “More ljubavi”, “Bijeg iz Alcatraza”, “Svi kažu volim te” i “Iskupljenje u Shawshanku”.