“Vatra i krv” posebno iznenađenje ovogodišnjeg Mora knjiga

Tijekom ovogodišnjeg Mora knjiga organizatori su posjetiteljima u ljetnoj oazi gradskog parka Zrinjevac pripremili brojna kulturno-zabavna osvježenja. Najveće je iznenađenje lansiranje u prodaju novog romana planetarno popularnog Georgea R. R. Martina pod nazivom „Vatra i krv“. Na oduševljenje svih ljubitelja fantasy žanra, ali i serijala Pjesma Leda i Vatre, ovaj najiščekivaniji roman godine bit će u prodaji u zagrebačkoj knjižari Arkadija od četvrtka, 4. srpnja u 18 sati, kao i u svim ostalim knjižarama Školske knjige diljem Hrvatske.

Sve ljubitelje dobre literature bez sumnje će oduševiti lansiranje u prodaju „Vatre i krvi“, novog romana Georgea R. R. Martina, autora serijala „Pjesma Leda i Vatre“ po kojem je snimljena uspješna HBO-ova serija „Igra prijestolja“.

Riječ je o prvom svesku romana opremljenog s 80 vrsnih crno-bijelih ilustracija poznatog crtača stripova i dizajnera Douga Wheatleyja, dok su se za prijevod romana na hrvatski jezik pobrinuli Vladimir Cvetković Sever i Marko Kovačić.

U samom djelu čitatelji mogu naći zanimljivosti o tome što je prethodilo svemu, 300 godina prije „Igre prijestolja“, kad su Zapadne Zemlje osvojili Targaryeni – najintrigantnija plemićka obitelj iz Martinova fascinantnoga svijeta.

Na današnjem druženju u povodu predstavljanja ovog romana prisutnima se obratila i urednica Lumen izdavaštva Miroslava Vučić, koja je govorila o fenomenu i popularnosti koji je George R. R. Martin postigao na globalnoj razini.

“Interes za Martina postojan je jer nije riječ o instant-autoru čiji se uspjeh dogodio preko noći. Ponovno živimo u vremenu koje treba heroje, a Martin piše herojski fantasy. Zapravo, nitko ne piše fantasy kao Martin. On je istinski fenomen koji je obogatio žanr fantasyja i unovačio u svoju vojsku čitatelja čak i one koji ni slutili nisu da će ikada čitati fantasy priču ispripovijedanu na sedam tisuća stranica. George R. R. Martin postigao je ono što je svakome piscu fantastike najvažnije – iznenaditi čitatelja i učiniti ga ovisnikom o priči“, naglasila je urednica Lumen izdavaštva Miroslava Vučić.

Na Zrinjevcu će o romanu „Vatra i krv“ i serijalu „Pjesma Leda i Vatre“ biti riječi i u petak, 5. srpnja u 11 sati. O golemoj popularnosti ovog književnog djela urednica Lumena Miroslava Vučić razgovarat će s prevoditeljima Vladimirom Cvetkovićem Severom i Markom Kovačevićem te Martinovim fanovima i urednicama Anom Briški Đurđevac i Sonjom Miličević Vukelić.