Nije sve crno kad je Merkur retrogradan. Kako izdržati do 1. kolovoza?

Puno upita ima ovih dana vezano uz retrogradni Merkur koji će biti od 8. srpnja do 1. kolovoza. Ako pratite astrološke tekstove na ovu temu, vidjet ćete različite datume vezano uz kretanja retrogradnog Merkura. To može  zbunjivati, ali rješenje je jednostavno. Ako čitate članke koje su napisali američki astrolozi onda je sigurno dan, ponekad i dan i pol razlika u datumima. Ako želite točnije znati kad je retrogradan Merkur na našem području, onda morate koristiti astrološki program ili otići na stanicu astro.com gdje možete u efemeridama vidjeti kad će Merkur krenuti retrogradno. On je inače oko jedan dan i stacioniran, znači stoji na mjestu prije nego što krene direktno ili retrogradno. 

Ako napravite horoskop za datum 8. srpnja u 12 sati, Zagreb, vidjet ćete da je kraj planete Merkur  oznaka “s“, a to znači da on još nije krenuo retrogradno. Oznaka “s“ ili stacionirana planeta posebno u natalnim horoskopima ima veliku ulogu jer se smatra da je to sva skupljena energija u jednom trenutku. Tako ćete, na primjer, vidjeti da su osobe koje u svojim natalnim kartama imaju stacioniranog Merkura nadprosječno inteligentne, intuitivne i imaju ogromnu energiju. 

Merkur još ima i razdoblje sjene koje je u ovom slučaju počelo već 20. lipnja, a i nakon svog retrogradnog kretanja on će u sjeni biti do 15. kolovoza. O ovoj sjeni se ne piše puno po novinama, portalima ali ona ima veliku ulogu. Evo na primjer, jučer, 3. srpnja poteškoće u komunikaciji su bile kod Facebooka, Instagrama, znači ovaj retrogradni Merkur je počeo već djelovati kad su u pitanju komunikacije. Vjerojatno će i kod svih nas djelovati ranije, kao na primjer kad vam se jave neke osobe iz prošlosti, stari klijenti ili vam se opet nakon tri mjeseca pokvari kompjutor. 

Tradicionalno, ovaj retrogradni Merkur, koji će do 19. srpnja biti u Lavu, djelovat će više na predsjednike, vladare, kao i na tvrtke i ljude koji imaju moć ili većinu.

Retrogradni Merkur može biti blagoslov.

Kad imamo retrogradni Merkur on nam može pomoći u otkrivanju onog što ne radi ispravno, naravno to sve može dovesti do frustracije i kašnjenja. Sva nedorečena ili nejasna pitanja ili dugoročni  problemi sad mogu biti riješeni ili možemo doći do rješenja. To može biti dobro vrijeme da napokon završimo neke poslove ili rješimo dugove koje odgađamo zadnjih mjeseci. Za duhovnost je idealan ovaj retrogradni Merkur jer možemo doći do dubine ili do jasnoće u našim duhovnim potragama. 

Retrogradni Merkur naravno ima pozitivnu energiju i neke prednosti koje možemo iskoristiti u ovom razdoblju. Kad bude u konjukciji sa Suncem 21. srpnja možemo započeti pripremu za neke nove projekte, ideje ili planove.  Možemo dobiti bonus u onom području gdje vladaju Rak i Lav u natalnom horoskopu. Ako je to 10. kuća odluka ili ideja može potaknuti pozitivnu promjenu u karijeri, ako je to 7. kuća odluka tada se može donijeti odluka o ulasku u brak. 

Najbitnije je da vidite gdje se u vašim natalnim horoskopima nalaze Lav i Rak, u kojem području, jer ta područja bit će aktivirana ovim retrogradnim Merkurom. Oni koji su u znaku Blizanca i Djevice, ili imaju Asc u tim znakovima, sigurno su već navikli (barem tri puta godišnje) na ovo razdoblje retrogradnosti. 

Još jedna zanimljiva stvar je to da oni koji u svojim natalnim kartama imaju retrogradnog Merkura napokon imaju osjećaj da je sve na svom mjestu dok traje njegovo retrogradno kretanje. Ako želite popraviti neki uređaj ili kupiti auto, dobro je da to obavite kod osoba koje natalno imaju retrogradnog Merkura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.