Pristupačnija od chardonnaya: Upoznajte Mademoiselle Provence

Francusko, prirodno i pristupačno – karakteristike su to brenda Mademoiselle Provence, linije proizvoda za njegu kože koja ovih dana dolazi na police Douglas parfumerija te u Douglas web shop, a hrvatskoj javnosti ih je predstavila osnivačica brenda, Chloe Mortaud.

Danas kada je prirodna kozmetika ne samo sinonim za zdravlje, nego i stil života, postaje sve teže odabrati proizvođače kojima ćete pokloniti povjerenje, no brend Mademoiselle Provence linija je kozmetičkih proizvoda koja se sastoji od gelova za tuširanje, krema i losiona za tijelo, pilinga za tijelo te krema za ruke koristi prirodne sastojke, dermatološki je ispitana i ne sadrži parabene, sulfate, silikone, sintetičke boje ni bilo koje druge sastojke potencijalno štetne za kožu, a k tome miriše božanstveno.

Nastala u Francuskoj, ova linija proizvoda stvorena je za žene i obitelji koje cijene jednostavnost, prirodnu ljepotu i dobrobit vlastite kože. Osnivačica brenda, Chloe Mortaud, bivša je Miss Francuske koja je razvila proizvode za osobnu njegu oko prirodnih sastojaka iz Provanse, regije na jugu Francuske poznate po vinima. No, kako tvrdi i poznati američki medij Refinery 29: „Za razliku od chardonnaya s tog područja ili grenache blanca, ovi proizvodi dolaze s puno pristupačnijom cijenom“. To je, kako je i istaknula Chloe Mortaud, bio krajnji cilj – učiniti prirodnu kozmetiku dostupnom svima.

Nakon preseljenja u Ameriku s obitelji, Chloe su uspomene prema rodnoj Provansi te nostalgija za životnim stilom Francuskinja koje su njegovale prirodnu ljepotu iznad svega, navele na kreiranje kozmetike koja će prenijeti ženama diljem svijeta tajnu prirodne ljepote koju krije jug Francuske. Chloe je pomno odabrala proizvode koji će biti sigurni za njezinu obitelj i najmilije, a na tom putovanju su joj pomogli brojni stručnjaci, kao i suradnica i suosnivačica brenda Helene Marceau koja je i sama dugi niz godina provela u beauty industriji.

Chloe Mortaud predstavila je tri linije proizvoda koje će biti dostupne na našem tržištu. Linije se razlikuju po sastojcima kojima su obogaćene i prema tipu kože kojemu su namijenjene, pa ćete tako moći isprobati liniju za osjetljivu i i suhu kožu obogaćenu bademom i cvijetom naranče namijenjenu za cijelu obitelj, čak i one najmlađe (u dobi iznad 3 godine) koji je mogu bezbrižno koristiti. Uz nju, tu su još i linija s verbenom i limunom za revitalizaciju kože te ružom i božurom za senzualan osjećaj svježine. Bogata tekstura svih proizvoda koja se brzo upija trenutačno revitalizira i hidratizira kožu ostavljajući ju mekšom i blistavom. Cvjetni mirisi inspirirani Provansom odmah će vas osvojiti – dovoljna je mala količina losiona za tijelo nakon koje ćete zaboraviti na vaš omiljeni parfem, naročito u ljetnim danima.

...