Kardinalni znakovi najviše će osjetiti pomrčinu Mjeseca 16. srpnja

Sutra, u utorak, 16. srpnja u 23.38 imamo djelomičnu pomrčinu Mjeseca u Jarcu, na 24. stupnju. Ono što je posebno kod ove pomrčine je da će Venera, sjeverni čvor i Sunce u Raku  biti u opoziciji s Plutonom, Mjesecom i Saturnom u Jarcu. Kad su u pitanju Rak i Jarac uvijek je situacija povezana s prošlošću, karijerom i obitelji.

Prije dva tjedna imali smo pomrčinu Sunca u Raku. Sunčeve pomrčine pojavljuju se na mlad Mjesec, što sugerira početak nečeg novog. Pomrčine Mjeseca se događaju na pun Mjesec i to je vrijeme prosvjetljenja i jasnoće dok se pripremamo za promjenu smjera.  Sad kada vidimo cijelu sliku imamo mogućnost izvršiti potrebne prilagodbe. Trenutno smo na vrhu planine i nemamo više uspona. Pogledajmo svoj položaj jer trenutno imamo jasnoću i možemo se pripremiti za ono što je sljedeće.

Inače, sezona Raka uvijek sa sobom nosi dubinu osjećaja, a ove godine je to još jače naglašeno jer imamo i pomrčine. Ova djelomična pomrčina Mjeseca vidljiva će biti na većini mjesta osim u Sjevernoj  Americi. Pomrčine se događaju svakih šest mjeseci i to je vrijeme kada se otkrivaju sjenoviti aspekti naše psihologije – vrijeme kada naši strahovi vladaju našim procesom odlučivanja.

Pomrčine otkrivaju ono što moramo liječiti u nama samima. Označavaju trenutak u kojem ćemo dobiti jasnoću o tome što moramo zaustaviti, na čemu moramo poraditi. One nas potiču da očistimo emocionalne, psihološke i međuljudske toksine iz naših života.

U ovoj Mjesečevoj pomrčini bit ćemo vođeni instinktima, a ne svjetlošću Sunca. Učinit ćemo ono što osjećamo da je dobro za nas, a ne ono što Svemir očekuje da učinimo. Naš život se može i ne mora poremetiti, ali nešto nikad više neće biti isto. Promjena može biti suptilna, sjećanja koje smo zadržali.

Jarac-Rak je os sigurnosti.  S Jarcem, mi tražimo sigurnost izvana. Diplome, nagrade, certifikate / potvrde – sve radimo radi sigurnosti.

S Rakom tražimo sigurnost iznutra. Naša snaga usmjerena je na našu unutarnju snagu.  Želimo čvrste emocionalne korijene, želimo izgraditi dom, izraziti osjećaje bez straha.

Rak je najniža točka u zodijaku, a Jarac je najviša. Jarac je drvo, a Rak je korijen. Ne možemo imati jedno bez drugog. Bez čvrstih korijena drvo nikad neće narasti jako.

Kardinalni znakovi (Ovan, Rak, Vaga i Jarac) i oni koji imaju planete od 16. do 27. stupnja kardinalnih znakova najviše će osjetiti ovu pomrčinu Mjeseca.

Za vrijeme ove pomrčine naše emocije će biti pojačane, a često se javlja i drama vezana uz kuću u zodijaku gdje se nalaze Jarac i Rak. Ovo su područja koja mogu biti aktivirana ovom pomrčinom, neki dramatični okret, nakon čega će put biti jasniji za kretanje prema naprijed. Nešto će doći na vidjelo sada, i ako dođemo u dodir s našim osjećajima, možemo dobiti bolju predodžbu o tome što trebamo promijeniti.

Ako znate svoj natalni horoskop, pogledajte u kojoj kući vam se nalazi znak Jarac. To je područje koje zahtijeva fokus i stabilizaciju.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com

Comments are closed.