[foto] LET’S PLAY TWO Pearl Jam objavljuje soundtrack i dokumentarni film s nastupa na stadionu Wrigley Field

Povodom proslave dvodnevnog nastupa grupe na Wrigley Field stadionu u Chicagu, 20. i 22. kolovoza 2016. godine, Pearl Jam će objaviti dokumentarni koncertni film i prateći soundtrack naslova “Let’s Play Two”, koji redateljski potpisuje Danny Clinch.

Skupina Pearl Jam je u kolovozu prošle godine na spomenutom stadionu održala dva koncerta za pamćenje, a sve to u simbiozi s legendarnim Chicago Cubs bejzbol timom. Bend je na Wrigley stadion došao u sklopu svoje tadašnje sjevernoameričke turneje, i to u trenucima kada je ova kultna bejzbol ekipa slavila iznimno uspješnu sezonu.

Dobro je poznato kako je Chicago dom Eddieja Veddera, stoga ne čudi kako su čitav bend, Chicago Cubs i Wrigley Field stvorili neraskidiv i poseban odnos u svijetu sporta i glazbe.

Nagrađivani i cijenjeni redatelj i fotograf Danny Clinch svojim dokumentarističkim pristupom fanove uvodi u ova dva uistinu posebna dana u karijeri Pearl Jama, prikazujući i prošlost i sadašnjost benda i Chicago Cubsa, kroz glazbu, znoj i vječnu nadu bivanja Cubs i Pearl Jam fanom.

  • Kroz svoje filmove i fotografije volim istraživati odnose izvođača, njihovih fanova i lokacije. Kada vam se dogodi da su glavni akteri vašeg filma Pearl Jam, Chicago Cubs, njihovi fanovi i Wrigley Field, i to baš u povijesnom trenutku, tada znate da ste dio nečeg epskog!, otkriva Danny Clinch.

Film “Let’s Play Two” će biti dostupan u kinima od 29. rujna. Na isti dan će biti objavljen i prateći istoimeni soundtrack, pod okriljem Republic Records / Universal Music etiketa.

Prateći trailer pogledajte ovdje:

Bogato soundtrack izdanje bit će dostupno u dvostrukom vinilnom, CD i digitalnom obliku, a donosi ukupno 17 pjesama i prateće booklete  i knjižice s fotografijama. Fanovi diljem svijeta soundtrack izdanje mogu prednaručiti putem službene stranice benda, a u Hrvatskoj su dostupne i digitalne prednarudžbe putem Google Playa:
https://umhr.lnk.to/PJletsplaytwo

...