Velikani hrvatskog glumišta: O životu i karijeri Ene Begović

Hrvatska radiotelevizija će u četvrtak 15. kolovoza na Prvom programu (HRT – HTV1) u spomen tragično preminuloj glumici Eni Begović prikazati emisiju iz ciklusa “Velikani hrvatskog glumišta”.

Epizoda je posvećena prerano preminuloj prvakinji HNK u Zagrebu Eni Begović koja je stradala 15. kolovoza 2000. na Braču. U svojoj bogatoj karijeri, antologijskim ulogama barunice Castelli, Klare i Laure Lenbach iz Krležine triologije, ali i stotinama drugih, osvojila je srca kazališnih gledatelja, a svojim filmskim ulogama ušla u povijest domaće i regionalne kinematografije.

O životu i maestralnoj umjetničkoj karijeri jedne od najznačajnijih hrvatskih glumica govore: teatrologinja Ana Lederer, sveučilišni profesor Slobodan Prosperov Novak, Mia Begović, Ankica Dobrić, Daniel Rafaelić, Lordan Zafranović, Dragan Despot, Jakov Sedlar, Josip Radeljak, Antun Vrdoljak, Georgij Paro i Joško Ševo.

Emisiju iz ciklusa “Velikani hrvatskog glumišta – Ena Begović” gledajte u četvrtak 15. kolovoza na Prvom programu Hrvatske televizije u 22 sata.