Jedan od najboljih europskih vege hotela nalazi se u Hrvatskoj

Kažu da vegetarijancima i veganima nije bilo nikad lakše pronaći smještaj u skladu s njihovim načinom života. Istina, izbor je sve veći, ali nekad nije lako ni naći sendvič bez šunke, a kamoli vege hotel.
Jedan od njih, koji k tome ima i lijepu priču, te je osebujno uređen je hotel Balatura, kojeg je svojevremeno Trivago uvrstio u devet najboljih vege hotele u Europi.
Izvan gužve turističkih jadranskih centara,  u mirnoj dolini Vinodol,  6 kilometara od Jadranskog mora,  nalazi se ethno hotel “Balatura“,  okružen krševitim brdima i šumama.  Tristo godina staro obiteljsko imanje, kompleks od više kamenih starih kuća,  preuređeno je u udobnu kuću za goste,  pridajući važnost detaljnoj rekonstrukciji povijesne zgrade.

Hotel “Balatura” u Triblju niknuo je na temeljima starog seoskog domaćinstva sastavljenog od četiri povezane kuće.

Za njegovu izgradnju i uređenje Gordanu Godecu, vlasniku i investitoru hotela, potporu je pružilo Ministarstvo turizma. Ono je iz programa “Pod stoljetnim krovovima” kojim se stimuliraju pothvati privođenja objekta iz kategorije općeg kulturnog dobra u turističke svrhe, osiguralo povoljna kreditna sredstva.

Hotel “Balatura” tako je postao i iskorak u očuvanju graditeljske baštine Vinodola.

Hotel “Balatura” ima 10 dvokrevetnih soba. Svaka soba ima svoj naziv po primorskim biljkama, u čijim su bojama i detalji i zidovi u njima – lavanda, pelin, maslina, lovor, ružmarin, cibor, limun, kadulja, ljubica i majčina dušica. Sve nabrojane biljke rastu u hotelskim vrtovima.

Ako putujete Italijom, Austrijom, Njemačkom, evo nekih ideja za smještaj:

 

  1. Raphaël Hotel
  2.  Agriturismo Coroncina
  3. Almodóvar Hotel
  4. Hotel 1711 Ti Sana Detox Retreat & Spa
  5. My Hotel
  6. Hotel Bristol, a Luxury Collection Hotel…
  7.  Eremito. Hotelito del Alma
  8. Prinz Myshkin Parkhotel
...