HOROSKOP ZA NEDJELJU, 11. KOLOVOZA Jupiter i Uran mijenjaju smjer

Ovu nedjelju rano ujutro Mjesec će ostaviti iza sebe Strijelca i ući u ozbiljnog, autoritativnog Jarca. Možda budemo malo više umorni i mamurni zbog više zabava u zadnjih par dana. Pošto će Mjesec biti u Jarcu imat ćemo želju da budemo učinkoviti i korisni.

Danas još imamo par zanimljivih kretanja planeta. Merkur će ući u znak Lava, Jupiter će nakon četiri mjeseca napokon krenuti direktno, dok će Uran krenuti retrogradno.

Jupiter, koji je bio retrogradan od 10. travnja, kreće direktno na 14. stupnju Strijelca. U protekla četiri mjeseca rasta imali smo stagnaciju i to u natalnoj kući gdje nam se nalazi znak Strijelca. Kretanje prema naprijed započet će ovih dana. To znači – ako ste na primjer Ovan na ascendentu (podznak), imali ste stagnaciju u putovanjima ili na fakultetu, ako ste Škorpion onda je ta stagnacija bila povezana sa karijerom ili promaknućem. Blizanac na ascendentu vjerojatno je u zadnja četiri mjeseca imao stagnacija ili čak problema što se tiče partnerstva i javnosti. Sada kada Jupiter kreće direktno to će se promijeniti. Kako će Jupiter biti do prosinca u znaku Strijelca, on će nam u narednim mjesecima ponuditi rast i obilje. Ono područje gdje vam se nalazi znak Strijelca u vašim natalnim kartama imat će najviše koristi od ove promjene smjera kretanja Jupitera.

Uran će se zaustaviti na 6. stupnju Bika i krenut će retrogradno. Još jednom oni koji imaju osobne planete ili točke ( Asc, Mc, Ic ili Dsc) između 2. i 6. stupnja bilo kojeg fiksnog znaka (Vodenjak, Bik, Škorpion i Lav) mogu očekivati i pripremiti se za neočekivane promjene koje su već krenule ovo proljeće a sad će se potvrditi. Pošto će Uran ostati retrogradno sve do 10. siječnja 2020. završetak ili kraj tih promjena će biti u rano proljeće 2020.

Tijekom ovog retrogradnog kretanja Urana želja za promjenom u našem životu se okreće prema unutra. Biti ćemo u kontaktu sa onim što nas sprječava da živimo spontanije i autentičnije. Vjerojatno ćemo biti manje buntovni, barem na površini i skloniji slijediti pravila. To će se još posebno naglasiti kada Saturn krene direktno 18. rujna.

Ono što je značajno za retrogradno kretanje Urana je to da će njegova energija biti izazovnija i mi možemo iskusiti napetost sve dok ne prilagodimo energiju.

Ulazak Merkura u Lava će nam napokon donijeti fiksnu svrhu i snažnu volju. On se do 15. kolovoza još nalazi u sjeni svog retrogradnog kretanja, pa bi bilo najbolje da sa svim novim projektima krenete nakon 15. kolovoza. U posljednjih nekoliko mjeseci, Merkur, planet uma i objektivnosti je bio u Raku, znaku emocija. Nije bilo lako svima nama jer je Merkur pokušao naći razlog svemu što se događa u emocijama. Posebno još moramo dodati da je i Mars bio u Raku pa nam je sve to bilo previše stresno i previše intenzivno, posebno srpanj. U Lavu će biti do 29. kolovoza, a naša komunikacija će biti šarenija i  uvjerljiva što će nam donijeti samopouzdanje dok govorimo ili pišemo.

Tijekom dana nemamo prazan hod Mjeseca.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

 

...

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com