KAKO UPRAVLJATI NOVCEM Naš financijski kôd odlučuje hoćemo li živjeti u obilju ili u oskudici

Ideje, savjeti i preporuke o pokretanju vlastitog biznisa i načini na koji najučinkovitije upravljati novcem, sažeti u dvije nove knjige poslovne konzultantice s petnaestogodišnjim iskustvom, Inge Lalić, odnedavno su u digitalnom obliku dostupni na linku: http://ingalalic.com/knjige.

Obje knjige proizašle su iz autoričinog bogatog, petnaestogodišnjeg  poslovnog iskustva, tijekom kojih je kao poslovni savjetnik, coach i trener unaprijeđivala poslovanje više od 300 tvrtki, održala više od 2000 sati individualnog coachinga i vodila više od 1000 poslovnih treninga.

Prateći trendove modernog doba, ali ne zanemarujući niti vrijednost klasičnog tiskanog formata, autorica Inga Lalić odlučila je obje knjige objaviti istovremeno, prvo u digitalnom, a početkom rujna i u tiskanom izdanju.

O knjizi: KAKO POKRENUTI VLASTITI BIZNIS

Oslobodite neograničeni potencijal u sebi i ostvarite svoje najluđe snove.

Čime biste se bavili kad ne biste morali raditi za novac, što je za vas uspjeh i što vas sprječava da se obogatite – ta pitanja postavit će vam priručnik Inge Lalić „Kako pokrenuti vlastiti biznis“, jedan od prvih poslovnih priručnika koji se digitalnim i tiskanim izdanjem obraća novoj, mladoj poduzetnoj publici. Svatko može postati poduzetnik, tvrdi Inga Lalić na temelju dugogodišnjeg iskustva u poduzetništvu i konzaltingu, pri čemu je savjetovala više od tri stotine tvrtki koji su unaprijedili svoje poslovanje. Rezultati nikada ne lažu, tvrdi autorica, stoga procijenite rezultate koje trenutno ostvarujete i ako njima niste zadovoljni, ne okrivljujte stvari izvan sebe, već krenite prema rješenjima, zacrtajte cilj i stvorite plan.

Kroz vlastita iskustva iz prakse, razgovore s klijentima i radne zadatke, autorica nas upućuje kako prepoznati vlastite prednosti i jake strane te kako se izboriti za financijsku slobodu krećući od sebe i svojih ideja. Kako neuspjeh pretvoriti u uspjeh, razviti osobine vođe, okružiti se pozitivnim i uspješnim ljudima, odustati od dobrog i inzistirati na izvrsnom – mnoštvom pozitivnih primjera i ideja priručnik „Kako pokrenuti vlastiti biznis“ djeluje motivirajuće i potiče na preuzimanje odgovornosti za vlastiti život, osamostaljenje ili novi životni početak te ostvarenje vlastitih ideja.

Svako od poglavlja u knjizi „Kako pokrenuti vlastiti biznis“ donosi i autentično poduzetničko iskustvo nekih od najuspješnijih poduzetnika koji su svoje ideje pretvorili u poslovni uspjeh, kao što su Sandra Mihelčić, Berislav Sokač, Zoran Šimunić, Branka Panić, Ana Balić i mnogi drugi.

O knjizi: KAKO UPRAVLJATI NOVCEM

Otkrijte svoj financijski kôd, oslobodite se ograničavajućih uvjerenja u vezi s novcem i obogatite se!

Novac nikada ne laže. Popišete li svoje troškove i napravite vlastitu financijsku inventuru, znat ćete točno što vam je u životu važno. Što financirate – sebe, druge, svoje strahove, čime kompenzirate nezadovoljstvo? Ako mislite da stvari na koje trošite novac za vas nisu najvažnije, krajnje je vrijeme da naučite upravljati novcem i krenete prema svojoj financijskoj slobodi.

Pregledan i komunikativan, priručnik “Kako upravljati novcem” upućuje nas u osnovna pravila zdravog financijskog ponašanja – pravilo “prvo platite sebi” te vođenje financijskog dnevnika i planiranje kućnog budžeta. Ili vi kontrolirate novac ili novac kontrolira vas, kaže autorica i otkriva da o tome hoćemo li živjeti u obilju ili u oskudici odlučuje naš financijski kôd, a to su naša najdublja uvjerenja o novcu stečena u najranijoj mladosti. Roditelji su financijski uzori, podsjeća Inga Lalić, stoga upućuje da pravilima zdravog financijskog ponašanja treba učiti i djecu jer u školi se ne uči ta vještina koja je jedna od ključnih za kvalitetu života.

Iskusna trenerica i poznata kolumnistica Inga Lalić napisala je sveobuhvatan i motivirajući priručnik za upravljanje novcem, koji će mnoge potaknuti da razmisle o svojim financijskim navikama i svoju budućnost uzmu u svoje ruke. Jer bogatstvo se ne stvara preko noći, podsjeća autorica, a vrijeme može raditi za nas.

 

Inga Lalić je vlasnica i direktorica tvrtke Re-Forma grupa za savjetovanje i edukaciju koja pomaže poduzetnicima, tvrtkama i organizacijama u ostvarivanju njihovih ciljeva, povećanju prihoda i uspješnosti te postizanju veće konkurentnosti na tržištu. Svojim klijentima nudi usluge savjetovanja, poslovnih treninga i coachinga. Osmislila je i razvila program za poduzetnike „Poduzetnička piramida” namijenjen novim i malim poduzetnicima kako bi uspješno prebrodili sve poteškoće, reorganizirali svoje poslovanje i postavili temelje za izgradnju stabilne tvrtke.

Ekonomistica je i nositeljica brojnih certifikata poslovnih treninga pohađanih u zemlji i inozemstvu (prodaje, managmenta, coachinga, digitalnog marketinga, vođenja i upravljanja ljudskim resursima). Pisala je kolumne, te je čest gost radio i TV-emisija.