Genijalni Joaquin Phoenix u nikad ispričanoj priči o Jokeru

Već se počelo šuškati o tome da će “novi” Joker, Joaquin Phoenix, biti nagrađen nagradom Oscar® za ulogu koja je proslavila legendarnog Jacka Nicholsona i Heatha Ledgera.

Uz njega ćemo gledati i dobitnika nagrade Oscar Roberta De Nira, a za režiju i produkciju je zaslužan nominiran za nagradu Oscar Todd Phillips, tvorac trilogije Mamurluk.

Osjećam se jedinstveno. Teško je opisati svijet u kojem sam se našao, rekao je Joaquin Phoenix.

Radimo nešto najstrašnije što ćete ikad vidjeti – kaže glumac.

Warner Bros. opisao je film kao “istraživanje čovjeka kojeg društvo nije uzelo u obzir, što nije samo glupo proučavanje likova nego i opomena društvu”.

Ovo je neispričana, samostalna priča o jednom od napoznatijih i najozloglašenijih negativaca. Joker je izmišljeni lik, supernegativac koji se pojavljuje u DC stripovima. Lik su stvorili Jerry Robinson, Bill Finger i Bob Kane, a prvi put se pojavio 1940. godine u stripu Batman #1.

Kroz svoja stripovska pojavljivanja, Joker je prikazan kao visoko inteligentan kriminalac čija je karakterizacija varirala tijekom različitih razdoblja. Redateljevo istraživanje Arthura Flecka (Phoenix), čovjeka kojeg je društvo odbacilo, nije samo studija o karakteru, već puno više od toga. Kako ga je redatelj okarakterizirao, pogledajte u teaser traileru koji donosimo u nastavku.

U ostalim ulogama su: Zazie Beetz (“Deadpool 2”), Frances Conroy (TV’s “American Horror Story”), Marc Maron (“GLOW”), Bill Camp (“Red Sparrow,” “Molly’s Game”), Glenn Fleshler (“Barry”), Shea Whigham (“Kong: Skull Island”), Brett Cullen (“42,” Netflix’s “Narcos”), Douglas Hodge (“Red Sparrow,”) i Josh Pais (“Going in Style”).

JOKER, u distribuciji Blitza, u kina dolazi 3. listopada ove godine.

...