OD DOMAĆE DO SIBIRSKE U tijeku prijave za međunarodne izložbe mačaka u Zagrebu

U povodu 25 godina najstarijeg hrvatskog felinološkog društva, zagrebačkog, u Westgate Shopping Cityju održat će se 16. i 17. rujna dvije međunarodne izložbe mačaka.

Felinološko društvo Zagreb je sa stotinjak članova najveće društvo u Hrvatskoj i što je još značajnije okuplja najveći broj mačjih pasmina u Hrvatskoj, čak 21, istaknula je tajnica Saveza felinoloških društava Hrvatske Amelija Leopoldović. Dodala je kako je zanimljiva činjenica da se u punopravnom članstvu zagrebačkog društva nalazi i nekoliko uzgajivača iz Italije i Slovenije, koji su prepoznali kvalitetu rada hrvatskog društva na brojnim izložbama koje su organizirane.

– Posebno nas veseli što nam se stalno javljaju novi članovi i nove pasmine, a naša su vrata otvorena svima, od uzgajivača pasminskih do vlasnika domaćih mačaka, navela je Leopoldović.

Prijave izlagača za rujanske izložbe još se primaju, a za sada je poznato da će mačke osim iz Hrvatske, doputovati iz Slovenije, Austrije, Italije, Mađarske, Češke i Poljske. Posjetitelji Westgatea imat će priliku vidjeti mnogo pasmina, od kojih ističemo egzotu, svetu birmu, sibirsku i perzijsku mačku, norvešku šumsku, bengalsku mačku, ragdoll, snowshoe, sfinks, neva maskerada, rusku plavu, korniš rex, domaću mačku te najbrojnije pasmine maine coon i britansku kratkodlaku mačku.

Izložba će za javnost biti otvorena od 12 do 21 sat u subotu te od 10 do 18 sati u nedjelju. Najatraktivniji dio programa oba dana je Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će u subotu započeti u 19 i 30 sati, a u nedjelju u 16 i 30 sati.

Cijena jednodnevne ulaznice za odrasle iznosi 20 kuna, dok će djeca, umirovljenici i invalidi trebati izdvojiti upola manje. Također su u prodaji i obiteljske ulaznice, kao paket od 2 odrasle i 2 dječje ulaznice za 50 kuna.

...