HOROSKOP ZA ČETVRTAK, 5. RUJNA Usredotočenost i koncentracija

Danas imamo lijepi aspekt između Merkura i Saturna i Mjesečevog južnog čvora koji nam pomaže da se prizemljimo i usredotočimo. Komunikacija može biti ozbiljna i realna, a koncentracija jaka. Dan je povoljan za izradu planova, pomaganje drugima i za organizaciju naših poslova. Saturn je planet prošlosti, a Mjesečev južni čvor karme pa nam ovaj aspekt može donijeti uvid i informacije koje će nam pomoći da jasnije sagledamo svoju prošlost, svoju svrhu i put prema naprijed.

Kako dan odmiče, sve smo više raspršeni. Krećemo prema napetom aspektu Merkura i Jupitera i Mjeseca i Sunca koji će biti u ranim jutarnjim satima u petak.  Lako nam se može dogoditi da pretjeramo i teško možemo svoje ideje iskoristiti  za praktičnu upotrebu. Napeti aspekt Merkura i Jupitera poznat je da često donosi obećanja koje teško možemo ispuniti.

Prva četvrt Mjeseca često je vrijeme stresa, sukoba ali i velike energije, motivacije i rasta. Iskoristite ovaj Mjesec u Strijelcu da nastavite put kojim ste krenuli za vrijeme mladog Mjeseca.

Tijekom dana nemamo prazan hod Mjeseca.

Za one koji znaju svoj natalni horoskop:

U narednih tjedan dana bit ćemo pod utjecajem jedne malo teže konfiguracije koja se zove T- kvadrat u astrologiji. Ovu astrološku konfiguraciju možete vizualno zamisliti da imate stolicu na tri noge i jedna noga nedostaje. Kao što znate, trenutno imamo hrpu planeta u Djevici (Sunce, Venera, Mars, Merkur). Te će se planete u narednih tjedan dana suprotstaviti Neptunu u Ribama i biti u napetom aspektu sa Jupiterom u Strijelcu. Jupiter će biti vrhunac ove konfiguracije.

To nam donosi energiju koja je promjenjiva i koja je rasuta ili nije usmjerena. Kako je ovo promjenjiv T- kvadrat pripazimo da ne budemo previše prilagodljivi i da stalno oklijevamo.

Pogledajte u vašoj natalnoj karti gdje vam se nalazi znak Strijelca, jer tamo boravi Jupiter. To će vam područje privući pažnju. Onda pogledajte i suprotnu kuću i razmislite čime ta kuća vlada. To je područje koje trebate smiriti i još jednom  analizirati.

Ako ste na Asc Strijelac onda ćete se usmjeriti na sebe, a suprotno od Strijelca je Blizanac koji je u kući partnerstva, pa ćete tu imati predomišljanja i analize. Ako ste Vodenjak na Asc onda vam je Strijelac u kući nade i prijateljstva i tu ćete svu svoju pažnju usmjeriti, dok vam je Blizanac u kući ljubavi, djece i kreativnosti i to je ono što nedostaje i što trebate analizirati.

Općenito, Blizanac je znak koji nedostaje, pa ćemo svi vjerojatno morati unijeti više Blizančeve energije i napraviti još razmišljanja, više analiza, unijeti više logike i razuma. Ne budite sad Strijelac (veliki razgovori bez akcije, previše velikih planova bez plana, pričanje u prazno itd.)

Astrološku prognozu po horoskopskim znakovima možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa, no ako vas zanima kako kretanje planeta djeluje na vas osobno, te kako možete umanjiti loše utjecaje, a iskoristiti one koji su povoljni, dogovorite termin savjetovanja. Konzultacije se mogu dobiti i putem telefona i Skypea. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.