Serija McMafia snimana u Hrvatskoj premijerno na HTV-u

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 16. rujna na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 23 sata na prvi dan svoje jesenske programske sheme započinje s premijernim emitiranjem nove, vrhunske i visokobudžetne serije Mc Mafia.

Serija razjašnjava složene veze između perača novca u Dubaiju, kibernetičkih kriminalaca u Indiji, ruskih oligarha u Londonu i beduinskih krijumčara u pustinji Negev. Nešto što je počelo kao priča o preživljavanju i osveti prerasta u priču o borbi jednog čovjeka protiv iskušenja korupcije.

Kada ga počne sustizati obiteljska prošlost, glavni protagonist, ruski emigrant Alex Godman nađe se u mračnom svijetu međunarodnog podzemlja. Pokušavajući cijelog života pobjeći od kriminalne prošlosti svoga oca, Alex, uspješan menadžer londonskog hedge fonda, odjednom se nađe u situaciji da mora zaštititi svoju obitelj i boriti se za sve što je stekao. Pri tome kreće putem kojem se oduvijek protivio.

Mc Mafia je priča o globalizaciji organiziranog kriminala u digitalnoj eri. Za snimanje su se najviše koristile londonske i hrvatske lokacije pa tako dobar dio lokacija uspješno “glumi” Hrvatska, čiji glavni grad postaje Prag, a ponekad i glavni grad Rusije. Interijer Nacionalne i sveučilišne knjižnice pretvara se u zgradu zloglasne Lubjanke, nekadašnjeg sjedišta KGB-a i današnje ruske tajne službe FSB, istarska obala postaje Azurna, goli paški pejzaž dublira Sinaj, a Opatija postaje turističko središte Eila.