ASTROLOGIJA Hoće li vaša veza prerasti u brak?

Za neke ljubavne veze astrolog za sigurnošću može prognozirati da neće prerasti u brak, jer se po natalnoj karti i tranzitima vidi da se nije aktiviralo to polje života. Primjerice može se dogoditi da je jednom partneru aktivirano polje obitelji, a drugom polje strasti ili prijateljstva. Oni pritom mogu biti u vezi, ali su njihova očekivanja različita.

Ono što će astrolog najprije pokušati utvrditi je želja i spremnost osobe na brak i kakvu vrstu iskustva će joj zajednički život najvjerojatnije donijeti, te kakav je karakter izabranog partnera i, uspoređujući njihove natalne karte, koliko se slažu te što mogu očekivati. Ako su partneri kompatibilni, loši aspekti mogu uzorokovati financijske ili zdravstvene teškoće i pritom bitno ne utjecati na osjećaje, no ako im se horoskopi ne slažu osim nepovoljnih okolnosti u drugim područjima života doći će i do neslaganja u obitelji.

Vivian Robson, autorica knjige “Astrologija i seksualnost” ističe da ukoliko netko ima sreću roditi se u vrijeme kad pozicije planeta obećavaju sretan i uspješan brak, uspoređivanje horoskopa nije od presudne važnosti jer će se pravi partner automatski pojaviti. U slučaju kad situacija nije povoljna važno je dobro proučiti horoskope jer iako je tada nemoguće ostvariti iznimno kvalitetan brak, mogu se predvidjeti teškoće i supružnici se mogu bolje pripremiti i lakše ih prevladati.

Sedma kuća od izuzetne je važnosti za brak, razvod, određivanje partnerovog karaktera. Odnosi se i na bračnog, ali i na poslovne partnere. Mars u tom polju primjerice ukazuje na to da će partnerstvo ometati događaji na koje utječe taj planet, a to mogu biti svađe, nesreće, neke bolesti. No, ako je u svom “najboljem izdanju”, Mars u ovoj kući ukazuje na partnera koji je ambiciozan, dominantan, samopouzdan, sposoban i vrijedan.

Ako pak ima loše aspekte označava osobu koja je agresivna, svadljiva, destruktivna, zlobna. Robson navodi i da u ženskom horoskopu ova pozicija često ukazuje na suprugovu smrt nakon bolesti ili neuspjele operacije ako je Mars u promjenjivom ili fiksnom znaku ili zbog nesretnog slučaja ako je u kardinalnom znaku.