STARA LJUBAV, PREKID, KRIZA Kako znati je li vašoj vezi došao kraj

Najčešći aspekti koji ukazuju na završetak emotivne veze su tranziti Urana ili Plutona u odnosu na natalnu Veneru. Stabilna veza može izdržati i ove tranzite, ali ako postoji više aspekata koji jasno ukazuju na rastanak, onda je kraj teško izbjeći. Ipak, treba imati na umu da je u pitanju odnos između dvoje ljudi, pa tako jedan partner može osjećati posljedice teških tranzita, a s drugom osobom to ne mora biti tako. Ako oba horoskopa ne ukazuju na prekid, može se dogoditi da se radi o teškom razdoblju u vezi, a da je teškoće ipak moguće prevazići.

Ako je riječ o tranzitu Urana koji je u konjukciji s natalnom Venerom, osoba u tom razdoblju može osjetiti potrebu da prekine staru vezu i potraži nova uzbuđenja.

Rastanak nije neizbježan, no odnos će se promijeniti, a često će uzrok tome biti nevjera osobe koja ima ovaj aspekt.

Uran u kvadratu s natalnom Venerom znači da je došlo vrijeme kad se prikriveni osjećaji i napetost u vezi moraju riješiti.

Ako je veza nestabilna, može doći do prekida, osobito ako nekog od partnera privlači nova osoba.

Uran u opoziciji s natalnom Venerom donosi nemir i ako je jedan od partnera posesivan, može doći do prekida veze. Samo izuzetno stabilan odnos može izdržati ovaj tranzit.

Pluton u kvadratu s natalnom Venerom označava razdoblje kad su promjene u odnosu neizbježne. Osoba može biti zanesena nekim novim, a ljubomora i posesivnost učinit će svoje.

Pluton u opoziciji s natalnom Venerom ukazuje na to da postoji mogućnost manipulacije i ljubomornih ispada. Iskrenim razgovorom moguće je spasiti vezu.

U obzir treba uzeti i položaj tranzitne Venere u odnosu na njen natalni položaj. Venerin povratak često ukazuje na vrijeme rastanka s partnerom. Teško razdoblje je i ono u kojem se Venera vraća na poziciju na kojoj je bila onda kad je ta emotivna veza započela.

Inače, tranziti Urana označavaju neobične događaje, uznemirujuće, iznenadne i neočekivane. Ako osoba nije spremna za promjenu radi se o neugodnim tranzitima. Uran donosi nove vrijednosti, nove mogućnosti i tjera osobu da mijenja navike.

Utjecaj Plutona je snažan i ponekad okrutan, on ruši postojeće da bi se stvorilo nešto novo. Tranzit Plutona može značiti da će se pojaviti netko tko će vam promijeniti život na bolje ili gore ili simbolizira događaj čije će posljedice isto biti takve. Također mijenja osobu i navodi ju da se promijeni.

Kad Pluton stigne u neko polje horoskopa znači da će se na tom području života dogoditi radikalne promjene. Treba biti spreman na njih i sudjelovati u izgradnji nečeg novog nakon što postojeće bude srušeno.

Tranziti Venere ne traju duže od jednog dana i često su ugodni, no ne znači da će njihovo djelovanje uvijek biti pozitivno. Ponekad označava pasivno čekanje da se nešto dogodi samo od sebe ili pretjerano uživanje u luksuzu jer osoba nije sposobna izdržati neugodne okolnosti. Pozitivno aspektirana Venera donosi ugodne trenutke, kreativnost, povoljna društvena zbivanja. Zabave su bolje, prijateljstva ugodnija, a može povoljno djelovati i na novčanu situaciju.