MODNA SLOJEVITOST 33 ideje, 33 crteža i 33 nijanse crne Saše Maksimiljanović

Nova kolekcija brenda Maks zagrebačke dizajnerice Saše Maksimiljanović od danas je u prodaji u concept storeu Hysteria u Teslinoj ulici.

Radi se o kolekciji za aktualnu sezonu jesen-zima 2017/2018, a osmišljena je iz 33 ideje, 33 crteža i 33 nijanse crne i predstavlja Sašino avangardno viđenje mode za nadolazeće hladne dane.

33 ideje, 33 crteža i 33 nijanse crne, iz kojih je osmišljena kolekcija,  imaju tri zajedničke smjernice koje se najviše ističu u ovoj kolekciji: priča boja, funkcionalnost dizajna i dosljednost – budi svoja. Svaka od tih smjernica zastupljena je u svakom detalju i komadu odjeće nove Maks kolekcije.

Kolekcija naziva 3/33 premijerno je prikazana prošle sezone na Cube showroomu u Parizu, a predstavljena je mističnim i hladnim fotografijama koje potpisuje Zvonimir Ferina.

  • I ovoga puta napravili smo fotografije koje naglasak stavljaju isključivo na odjeću, a ne na  samu osobu. Iz tog razloga dosta su mistične i hladne, ali kao takve baš odgovaraju i godišnjem dobu kojem su namijenjene. Ovo nije klasična kampanja već image fotografije koje su više u formi look booka, kako bi se modeli mogli što bolje vidjeti. Fotografije prikazuju samo dio bogate kolekcije koja sadrži multidimenzionalne kapute, majice, hlače, haljine, košulje, tunike te bi.bi nakit, objasnila je Saša Maksimiljanović.
Foto Zvonimir Ferina

Nova Maks kolekcija sadrži modele koji kombiniranjem daju modnu igru slojevitosti te donose odnos spojivog s nespojivim, prozirnog s neprozirnim, mekanog s krutim, asimetričnog nesklada i modnog sklada. Materijali koji prevladavaju su prirodni, te u kolekciji prevladava pamuk, vuna, mako, te keper i flis.

...