Napeta serija “Neustrašiva” na HTV-u

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 4. listopada na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 23:35 sati počinje s prikazivanjem nove igrane serije „Neustrašiva”.

Ova napeta serija u šest epizoda prati beskompromisnu odvjetnicu Emmu Banville koja se bavi ljudskim pravima i poznata je po tome što brani izgubljene slučajeve, a glumi ju Helen McCrory.

Scenarist Patrick Harbinson (Domovina, 24) u ovoj kompleksnoj i višeslojnoj drami proučava svijet nakon 11. rujna u kojemu zahtjevi nacionalne sigurnosti potajno opravdavaju svakojaka prekoračenja ovlasti policije i države.

Prkosna junakinja Emma kreće u borbu kako bi oslobodila muškarca za kojega smatra da je krivo osuđen za ubojstvo djevojčice, ali uskoro počne osjećati pritisak moćnih sila s kojima se mora sukobiti u borbi za pravdu.

Emma Banville naime želi dokazati nevinost Kevina Russella, muškarca koji je prije 14 godina osuđen za ubojstvo školarke Linde Simms. Emma čvrsto vjeruje da je pravosuđe pogriješilo i spremna je otići jako daleko kako bi otkrila istinu i oslobodila Kevina.

Uloge: Helen McCrory (Emma Banville), Jamie Bamber (Matthew Wild), Sir Michael Gambon (Sir Alastair McKinnon), Robin Weigart (Heather Myles).