DETALJNI VODIČ Kako se pripremiti za retrogradni Merkur (1)

Pripremite se za sezonu retrogradnog Merkura, jednog od najzanimljivijih  i najpoznatijih astroloških događaja godine. Retrogradni Merkur će biti u znaku Škorpiona, vodenom znaku, pa je naglasak na intenzivnoj emocionalnoj energiji. Merkur će nas pokušati smutiti, pa budete oprezni kod upravljanja ovom energijom kako biste prošli bez većih poteškoća.

Retrogradni Merkur u Škorpionu imamo od 31. listopada do 20. studenoga 2019. Zadnji put je Merkur bio retrogradan u Škorpionu od 17. studenoga do 6. prosinca 2018. godine.

Izbjegnite koliko je moguće rasprave zbog ljubomore ili posesivnosti. 

Astrološki gledano, Merkur je planet koji upravlja komunikacijom, mentalnim procesima i razmišljanjima, prilagodljivošću, načinom razumijevanja, informacijama i naravno kratkim putovanjima. Svaka četiri mjeseca Merkur provodi svoje retrogradno kretanje od tri tjedna.

Većina ljudi se boji retrogradnog Merkura jer sve što se piše o tom retrogradnom Merkuru uglavnom je negativno.

Kad se planet nalazi u retrogradnom kretanju astrološki je to stanje introspekcije. Kao planet komunikacije, Merkur vlada našim govorom, kupovinom, pregovorima, putovanjima i svim dokumentima. Zbog toga tijekom njegovog retrogradnog kretanja nije dobro gurati nove ideje ili projekte. Uvijek je bolje analizirati, proučiti, pripremiti svaki detalj naše ideje i krenuti kad Merkur krene direktno.

Istina oslobađa

Ovaj retrogradni Merkur u Škorpionu donijet će nam fokus na nepovjerenje i manipulaciju u osobnim odnosima. Imat ćemo potrebu više istraživati, posebno što se tiče tajni, mistike, ali i sve što je vezano uz seksualnost. Izbjegnite koliko je moguće rasprave zbog ljubomore ili posesivnosti. 

Merkur postaje retrogradan u suradnji s Venerom i zbog toga će biti povezan s novcem, ljubavi, odnosima i vrijednostima. A budući da će to sve biti u Škorpionu, znaku tuđih resursa, novca i odnosa, bit će vrlo zanimljiv.

Merkur u Škorpionu može nas testirati u najdubljim područjima intimnosti, bilo da je intimnost emocionalna, seksualna ili financijska. Emocionalnu intimnost možete produbiti govorenjem istine, a još više slušanjem istine. Ovaj tranzit može otkriti fatalne nedostatke u vezi. Seksualna se aktivnost također može probuditi ili nestati tijekom ovog tranzita, ali ako dođete u razgovor s iskrenom ljubavlju i suosjećanjem, spremni i voljni stvarno razumjeti vašeg partnera, postavit ćete temelj za pozitivne promjene. 

Kaže se “istina vas može osloboditi“, a ovaj tranzit je kao stvoren da otkrije prethodne skrivene informacije ili informacije koje donose jasnoću – ako se vaši odnosi završe, barem ste slobodni potražiti nešto bolje za vas. To može zvučati neugodno, ali uistinu, ne postoji tranzit poput ovog kako bi vas izvukao iz lošeg odnosa.

Izbjegnite svađe

Ovaj tranzit je sjajno vrijeme za iskren razgovor s partnerom o dijeljenju financija. Vrijeme je da revidirate kako vi i vaš partner vodite zajedno financije. Ako imate financijske tajne od partnera, bolje je da pronađete način da ih otkrijete prije nego što Merkur to učini umjesto vas.

Ako imate bilo kakve razgovore tijekom retrogradnog Merkura u Škorpionu, budite ljubazni. Optužbe i krivnja samo će pojačati problem. Unesite toplinu, privrženost i nježnost u razgovore.

Možda nam se neće sviđati usponi i padovi tijekom ovog razdoblja retrogradnosti, ali ako budete upotrijebili svoj inteligentan um, svaku krivulju možete uzeti kao pomoć u rastu vaših ideja i projekta. Pokušajte izbjeći svađe s članovima vaše obitelji i s prijateljima i razmislite kakve veze želite graditi s ljudima koje volite.

Praćenje razdoblja retrogradnog Merkura može vam omogućiti da povećate produktivnost i izbjegnete barem neke frustracije koje Merkur može prouzročiti.

Tko će najviše osjetiti retrogradni Merkur

Ako imate u natalnom horoskopu istaknutog Merkura ili jakog Blizanca ili Djevicu.  

Kako Merkur vlada Djevicom i Blizancima, onda su ti znakovi više osjetljivi na ono što Merkur radi za vrijeme njegove retrogradnosti.

Ako se retrogradnost događa u vašoj prvoj kući, znaku Asc ili Sunca, onda će on imati jak utjecaj na vas. 

To se u ovom slučaju odnosi na one koji imaju Asc u Škorpionu, koji imaju Sunce u Škorpionu i prvu kuću u natalnom horoskopu u Škorpionu. Često će vam se činiti da milijun sitnih sitnica zahtijeva vašu pažnju i može biti dodatnog stresa zbog čega će vam trebati puno odmora. Pa ipak, to je razdoblje kada možete otkriti greške iz prošlosti i raditi na njima.

Retrogradni Merkur čini puno teških aspekta u vašoj natalnoj karti.

Aspekt je kada su dvije točke u određenoj udaljenosti jedna od druge, te mogu biti lagani aspekt ili teški aspekt. Ako imate teške ili izazovne aspekte onda je to razdoblje borbe i napora. Ako su aspekti lagani onda možete imati drugu priliku.

Ako imate točke ili planete između 11. i 27. stupnja Škorpiona, Bika, Lava ili Vodenjaka onda imate teške aspekte. Ako imate u Djevici, Jarcu, Ribama i Raku onda su to aspekti prilike. 

U idućim nastavcima kako se pripremiti za razdoblje retrogradnog Merkura i savjeti za svih dvanaest znakova horoskopa!

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com