DETALJNI VODIČ Kako se pripremiti za retrogradni Merkur (2)

Prvo zabilježite datume kada počinje retrogradni Merkur crvenom bojom u svoj kalendar. Pripremite se i planirajte svoj raspored unaprijed.

Retrogradni Merkur može biti dosta iscrpljujući, pa je ovo razdoblje dobro za uzeti vrijeme i razmisliti, usporiti i uskladiti se sa svojim unutarnjim bićem. Kad je Merkur retrogradan u vodenim znakovima (Škorpion, Rak i Ribe) onda je vrijeme za jačati intuiciju i obratiti pažnju na snove, što vam može koristiti za tumačenje poruka koje dobivate. Vodite dnevnik snova. 


Retrogradni Merkur u Škorpionu je od 31. listopada do 20. studenoga 2019. 

Kad je retrogradni Merkur u Škorpionu emocije su naglašene, a može se i aktivirati “tamna stana” naših emocija. Škorpion je vodeni znak koji upravlja onim što je ispod površine, pa nam retrogradnost Merkura u ovom znaku može donijeti pesimizam i tmurnost. Pokušajte uvesti malo ležernosti u svoj život i odvojiti vrijeme za uživanje. 

Merkur vlada komunikacijom i tehnologijom, tako da uređaji koje koristite mogu ne raditi ispravno češće no što je uobičajeno ili se pokvariti u potpunosti. Ako morate zamijeniti uređaj obavezno dobro pročitajte jamstvo i pravila reklamacije i povrata uređaja ili novca.

Sve što trebate ponoviti, pregledati, obnoviti i revidirati sad će biti uspješno.

I za kraj mala napomena za retrogradni Merkur:

Ako ste rođeni dok je Merkur bio retrogradan, onda u natalnoj karti imate retrogradnog Merkura. Budući da ste rođeni pod ovom energijom, retrogradno stanje je vama najprirodnije, pa tako dok se svi drugi trude i pokušavaju upravljati najbolje što mogu, vjerojatno je da ćete vi imati uspjeha i dobro razdoblje dok je Merkur retrogradan. Možete otkriti da postižete puno više u to vrijeme nego inače.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com