Neobični rituali: Do novca uz pomoć lovorovog lista?!

Vjerojatno u neka od svojih omiljenih jela stavljate lovor kao začin. Dostupan je u trgovinama, možete ga lako i nabrati, no je li vam poznato da se u nekim mediteranskim regijama koristi za zaštitu i privlačenje obilja? Nama nije bilo, a navodno se njime mogu podignuti vibracije u svakodnevnom životu i privući između ostalog i novac. Što bi na to rekli Lovranci?

Rituali za privlačenje novca s lovorom

1. Lovor u novčaniku za financijski uspješnu godinu

Klasičan ritual za privlačenje novca lovorom je ispisati svoje želje na lovorov list i držati ga u svom novčaniku tijekom prvog mjeseca u godini, dakle siječnja.

2. List lovora u novčaniku tijekom cijele godine

Ima i onih koji jednostavno stave lovorov list (bez da išta napišu na njemu) u novčanik, te ga zamijene svježim kad se previše osuši, vjerujući da list može pomoći u privlačenju novca.

3. Lovor za povišicu

Ako ste u potrazi za novim poslom ili želite dobiti povišicu, trebali biste staviti lovorov list u svoju aktovku ili u radni stol. Neki ljudi vjeruju da to povećava šanse za postizanje željenih rezultata.

4. Lovor na neobičnim mjestima za privlačenje novca i prosperiteta

Lovor se također može stavljati i negdje drugdje (torbe, ladice i slično), odnosno na mjestima kao što su kuća ili ured, odnosno tamo gdje osoba koja želi postići korist provodi više vremena.

Na svakom od tih mjesta, vjeruje se da bi lovor mogao povoljno djelovati na financijski aspekt života onoga tko to zaslužuje. Najčešće se, međutim, ipak stavlja u novčanik koji nosite sa sobom.


Grad lovora

Lovran je ime dobio po lovoru koji u izobilju samoniklo raste u njegovoj okolici.[1]

Staro antičko ime Lovrana bilo je Lauriana – što u prijevodu jednostavno znači “grad lovora”, naziv je ostao i za vrijeme raznih vladavina , i nije se promijenio.

...