HOROSKOP ZA PONEDJELJAK, 21. LISTOPADA Posljednja četvrt Mjeseca

Posljednju četvrt Mjeseca imamo danas u 14.39 i to na 27. stupnju kardinalnog znaka Raka. Mjesec se nalazi u svom znaku, što znači  za svakog, da su emocije i intuicija pojačane, dok zabrinutost i sigurnost kao i udobnost dolazi do izražaja.

Faza posljednje četvrti Mjeseca donosi svijest o opadanju svjetlosti u našem mjesečnom ciklusu i sugerira prekretnicu dok dobivamo neku perspektivu. Došli smo do točke kada trebamo riješiti što djeluje na nas, a što ne. Nije najbolje vrijeme za pokretanje značajnih projekta. Umjesto toga, vrijeme je da dovršavamo ono što smo započeli na posljednjem mladom Mjesecu, 28. rujna.

Obratite pažnju na ono što ima perspektivu, ali i oslobodite se onih stvari koji nemaju potencijala za budućnost. Slušajte svoju intuiciju koja je trenutno korisnija od logike.

Najprikladnije aktivnosti tijekom ove faze Mjeseca uključuje plaćanje dugova, traženje novca koji nam se duguje, davanje ili primanje nagrada, ocjenjivanje i bavljenje ljudima ili stvarima iz prošlosti.

Nakon tjedan dan mira, Mars će biti u napetom aspektu sa Mjesečevim čvorovima.  Trebate li krenuti naprijed ili biste trebali nastaviti raditi ono što najbolje znate? Mars želi da poduzmete akciju, ali svaki put kad su čvorovi upleteni, mi smo na raskrižju.  Kao i uvijek, imamo izbor: ostati s onim što je ugodno i poznato (Južni Mjesečev čvor) ili istupiti izvan svoje zone komfora (Sjeverni Mjesečev čvor).

Večerašnji ugodan aspekt Venere i Neptuna donosi nam dodatno suosjećanje i prihvaćanje. Ovaj spoj planeta nam olakšava interakciju i uklanja pritisak u osobnim odnosima. Sad je lakše naći zajednički jezik o pitanjima koja se ne slažu, jer prihvaćanje i empatija mogu biti iznad uobičajene razine.

U narednih par dana za osobe koje se bave kreativnim zanimanjima ovo je plodno razdoblje. Mašta i kreativnost potaknut će se inspiracijom. Mogu biti uspješni glazbeni nastupi, poetske večeri, premjere, izložbe.

Prazan hod Mjeseca imamo od 14.39 do 18.28 nakon čega će Mjesec ući u znak Lava.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

 

...

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com