HIDRATACIJA Kozmetički sastojci koje žedna koža voli

Ako još ne znate koji su bitni sastojci u njezi kože, evo kratkog pregleda “gospodara hidratacije” koje možete uvrstiti u svoju beauty rutinu.

Hijaluronska kiselina održava ravnotežu vlage u koži, što je možda iznenađujuće obzirom na riječ „kiselina“ u nazivu. Međutim, ona ima sposobnost ovlaživača, a to znači da zadržava vlagu u koži poput magneta.

Tome u prilog govori podatak kako jedan gram ovog sastojka može prihvatiti do čak 6 litara vode! Preporuka – serum The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + BP (30 ml, 54,90 kn).

Prirodna ulja imaju snažna hidratizirajuća svojstva, a glavna uloga im je pomoći u omekšavanju kože. Brzo se upijaju te ostavljaju kožu nježnom i mekanom, a dodatna prednost im je što su bogata i nekim drugim sastojcima koji njeguju kožu poput masnih kiselina i antioksidansa. The Ordinary ima 100% Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil (30 ml, 74,90 kn).

Glicerin je još jedan ovlaživač za kojeg trebate znati – pomaže zadržati vlagu i spriječiti zadebljanja kože, štiti kožu od negativnih vanjskih utjecaja te održava kožu mekanom, hidratiziranom, njegovanom i zdravog izgleda. Isprobajte sprej Ecooking Face Mist (200 ml, 189 kn).

Ceramidi su molekule lipida koje se nalaze u rožnatom sloju kože gdje su zaslužni za očuvanje zaštitne barijere koja sprječava gubitak vode i pomaže koži ostati vlažna. Jedan su od omiljenih sastojaka hidratantnih proizvoda koji stvara prirodni zaštitni sloj kože, a od vitalnog je značaja za zadržavanje vlage u njoj. 

Aloe vera najčešće se koristi za liječenje opeklina od sunca, ali može se koristiti i za hidrataciju suhe kože. Brzo se upija, a budući da pomaže u smanjenju crvenila i umiruje iritacije, sigurna je i za osjetljivu kožu.

Ova iznimno ljekovita biljka stvara zaštitni sloj hidratacije na površini kože, dok ju istovremeno hrani bogatom koncentracijom vitamina, minerala, antioksidansa i aminokiselina.

Tonik The Ritual of Namasté Clarifying Facial Toner (dostupan samo na Douglas web shopu, 250 ml, 99,90 kn) zanimljiv je izbor.

...