PJESMA U KOJOJ TE NEMA Idinu “Šansu” posvetite onima koji nisu shvatili koliko vrijedite

Nakon 15 godina rada u raznim glazbenim projektima (Lollobrigida, MAiKA, Frau Casio), Ida Prester odlučila se na samostalni put. Pod svojim imenom Ida je upravo izdala svoju prvu pjesmu – “Šansa”. Ida je za „Šansu“ sama napisala tekst i glazbu, a po prvi put je i sama svoj izdavač.

Dosta je bilo skrivanja iza raznih imena i pseudonima, vrijeme je da pokažem što mogu sama. Kud puklo da puklo. Jako se veselim ovom novom početku. U pripremi je album za koji sam napisala svu glazbu, tekstove, a i izdat ću ga sama, pod svojom etiketom. Glazba koju sada slušam je puno nježnija, suptilnija. Lollobrigida je prvenstveno punk band, izrazito brzog ritma. Nakon sat vremena nastupa Lolle, osjećam se kao nakon tri sata kardio treninga u teretani. Uz Lollobrigidu skačete, a Idu ćete baš voljeti slušati, nadam se.

Duhoviti tekstovi su i dalje jedan od Idinih aduta, a svaki tekst priča svoju osebujnu priču.

Prva Idina pjesma nosi zanimljiv naziv „Šansa“, a riječ je o jednoj fantaziji, neostvarenom potencijalu velike strasti, o uspomenama koje se nisu dogodile.

To je pjesma za sve one šašavce i šašavice koji su nas propustili, komentira Ida.

Pjesmu „Šansa“ prati i neobičan, šaren video spot snimljen u sportskoj dvorani.

– Uposlili smo 25 plesača, i ja sam se prvi put okušala u baletnim koreografijama. Vrlo minimalno, htjela sam više, ali su mi nakon prve probe rekli da nek’ samo sjednem na krevet, oni će sve, uz smijeh je opisala.

Ida je za spot okupila žensku ekipu. Redateljica videospota je Maja Uzelac, scenaristica Ana Rodić, a koreografkinja Dunja Jocić.

Foto Aleksa Vitorović

...