Udruga Biovrt daruje edukativnu društvenu igru “Mali čuvari prirode”

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom nedavno je kreirala i svijetu predstavila edukativnu društvenu igru za velike i male “Mali čuvari prirode”. Igra na zabavan i jednostavan način pomaže djeci učiti o važnim temama poput zaštite prirode, bioraznolikosti i svijetu oko sebe. Istovremeno stvara mogućnost da djeca prenose  svojim vršnjacima, roditeljima i ostatku zajednice kako očuvati planet na kojem živimo, kako uzgajati zdravu hranu i brinuti o cijelom biosustavu o kojem i mi sami ovisimo. Tako svi postajemo (mali i veliki) čuvari prirode za velike promjene.

Želite li i da vaši učenici nauče kako postati mali čuvari prirode? Sjajno, jer deset osnovnih škola će igru dobiti na dar i moći je koristiti u nastavi i u dnevnim boravcima.

Tko može sudjelovati?  Sve osnovne (i područne) škole s područja Republike Hrvatske.

Kako sudjelovati? Do 4.11.2019. pošaljite prijavu u kojoj ćete odgovoriti na sljedeća pitanja: Na koji način vi potičete učenike vaše škole da budu mali čuvari prirode? Što ste od aktivnosti na ovu temu već proveli, a što biste još željeli provesti/organizirati? Odgovoru priložite jednu fotografiju koja pokazuje što ste već napravili u svojoj školi u svrhu čuvanja okoliša i bioraznolikosti.

Udruga Biovrt na svojoj će Facebook stranici  5.11.2019.  kreirati album fotografija gdje će javno objaviti fotografije i priče svih prijavljenih škola (provjerite imate li riješene GDPR izjave s roditeljima ako šaljete fotografiju na kojoj su djeca).

U razdoblju od 5.11. do 12.11.2019. album će biti otvoren za pregled i “lajkanje”. Nagradu dobiva 10 prijavljenih: 5 priča koje će osvojiti srca Facebook zajednice po broju lajkova, dok će 5 njih izabrati žiri udruge Biovrt. Dobitnici će biti objavljeni do 14.11.2019.

Navedite obavezno uz prijavu: naziv i punu adresu škole, ime i prezime i funkciju kontakt osobe, e-mail i broj mobitela kontakt osobe.


Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom i stvara zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.