HOROSKOP ZA PONEDJELJAK, 11. STUDENOGA Spoj Sunca i Merkura

Dan prije punog Mjeseca potencijalno je konstruktivno vrijeme. Današnji spoj retrogradnog Merkura sa Suncem je sredina retrogradnog ciklusa i početak sljedeće kreativne aktivacije i faze za sva Merkurova pitanja (komunikacija, transport, trgovina, društvene aktivnosti itd.) Ovaj tranzit je poseban je će se dogoditi samo 13 puta u ovom stoljeću. To neće blokirati Sunce kao pomrčina Sunca, ali Merkurove akcije sad imaju više od prosječne kreativne moći. Posljednji put se to dogodilo 9. svibnja 2016. godine i oduševio je brojne gledatelje koji prate astronomiju. Ovaj događaj će trajati 5 sati, 28 minuta i 47 sekundi i najbolje će se vidjeti u Južnoj i Istočnoj Americi, gdje će tranzit biti u cijelosti. Za ljubitelje astronomije ali i astrologije promatranje takvog tranzita je jedinstveni događaj. Slijedeći tranzit Merkura dogodit će se 13. studenoga 2032.

Iako j ovo zapravo astronomski događaj, astrološki gledano, spoj Sunca i Merkura nipošto nije rijedak događaj.

Zbog svoje prirode i njegovog oslabljenog stanja tijekom suradnje sa Suncem, Merkur neće utjecati na nas pozitivno i vjerojatno će neke od nas testirati. To može biti i neki stupanj fanatizma, kao i da će stvari krenuti krivo. Osobito električni uređaji mogu neočekivano imati kvar, ili će biti pojačane teškoće u komunikaciji. Također nije preporučljivo potpisivanje bilo kakvog ugovora ili pristati na bilo kakve obavezujuće dogovore pod ovim utjecajem.

Vrlo vjerojatno osobe koje imaju Asc ili podznak u Škorpionu, Sunce u Škorpionu ili Merkur oko 18. stupnja Škorpiona doživjet će neke učinke ovog događaja.

Ovaj tjedan imamo lijepe aspekte među planetima što nam omogućuje odvezivanje čvorova starih problema. Dobro je vrijeme za promociju i razvoj započetih projekta, pronalaženje načina za rješavanje sporova, vraćanje odgođenih ideja i prethodnih odluka koje bi sad mogle biti pravovremene. Dobro je vrijeme za vraćanje izgubljenih veza i nastavak prethodne suradnje.

Mjesec provodi dan u Biku što nam donosi nakon aktivnog vikenda smirenje i opuštenost.

Tijekom dana nemamo prazan hod Mjeseca.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

 

 

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com