Njega suhe kože: Vodu piti, kožu nauljiti

Dolazak hladnijih dana, boravak u zatvorenim prostorima, suhi zrak i zimska odjeća samo su neki od čimbenika koji dodatno potiču isušivanje kože. Osim što prekriva površinu našeg tijela, koža nam služi i kao zaštita od štetnih utjecaja okoline i zato je potrebno posebnu pažnju posvetiti pronalasku rješenja za njezinu njegu i zaštitu.

Bio-Oil® ulje za njegu kože lansirano 2002. godine danas je jedan od najprodavanijih proizvoda za njegu kože i dio je nezaobilazne beauty rutine žena diljem svijeta, a nakon brojnih istraživanja i razvoja brand na tržište lansira svoj drugi proizvod u obliku gela – Bio-Oil® gel za suhu kožu.

Posebna formula za suhu kožu

Idealan proizvod za suhu kožu trebao bi sadržavati: okluzivne tvari koje imaju svojstvo formiranja zaštitnog filma na koži i sprječavanje gubitka vode, humektanse – tvari koje na sebe vežu vodu kao što su urea, hijaluronska kiselina, glicerin te emolijense – tvari koje umiruju i omekšavaju kožu (poput shea maslaca), a upravo je Bio-Oil® uspio osmisliti jedinstveni proizvod koji sadrži sve navedeno čineći kožu hidratiziranom.

Većina proizvoda koji se koriste za njegu kože sadrži veliku količinu vode, uglavnom oko 70%, a voda u dodiru s kožom isparava ne pružajući joj nikakve dodatne benefite. Zato je Bio-Oil® razvio posebnu formulu u kojoj je vodu zamijenio uljem i tako stvorio stopostotni aktivni proizvod. Sa samo 3% vode, ova moćna formula novog gela kombinira brojne sastojke za koje pouzdano znamo da će njegovati kožu i održavati ju vlažnom: 50% Bio-Oil® ulja, 37% ostalih sastojaka masne faze, 10% humektansa.

Bio-Oil® gel za suhu kožu jedinstvene je teksture gel-ulja, Pur Cellin Oil tm sadržan u formuli utječe na njezinu konzistenciju, čini ju laganom i nemasnom čime osigurava da koža lagano upije sve dodane djelatne tvari. Na koži stvara tanki zaštitni sloj i tako sprječava gubitak vlage te vraća suhu kožu u njeno optimalno hidratizirano stanje. Koristi se u manjim količinama te se lako nanosi i razmazuje.

Vitamini sadržani u formuli pomažu u očuvanju kožne barijere (vitamin B3), potiču stvaranje kolagena pomažući u obnovi kože, poboljšanja elastičnosti i teksture kože (vitamin A), doprinose normalnom funkcioniranju zdravih stanica kože te imaju regenerativna svojstva u obnovi lipida kože i lipidne barijere kože (vitamin F).


Bio-Oil® gel za suhu kožu sadrži i prirodna ulja kamilice i nevena koji se već stoljećima koriste u održavanju zdravlja kože: kamilica djeluje protuupalno i smiruje dok ulje nevena ima regenerativno djelovanje na stanice kože.

Bio-Oil® gel za suhu kožu dostupan je u ljekarnama i ostalim specijaliziranim prodavaonicama te na senzacionalno.hr po cijeni od 59,90 kn (50ml); 89,90 kn (100ml) i 144 kn (200ml).

...