MARS U ŠKORPIONU Nema života bez strasti

Ima dana kad dođe čovjeku da izbaci sve iz sebe i da napravi veliki preokret u svom životu. To može biti potaknuto situacijom ili vlastitom željom ali često se to dogodi kada je neki veći tranzit u astrologiji ili kad nas planet Mars koji označava volju i energiju u našim horoskopima potakne na promjene.

Mars, planet volje, želje i akcije će napokon  sutra, 19. studenoga doći doma jer se on u Škorpionu osjeća kao kod kuće. Sve do 3. siječnja 2020. mi ćemo imati tu snagu i dobit ćemo priliku da ispravimo stvari i vratimo se na pravi put.

Mars u astrologiji predstavlja našu energiju i akciju. U kojem se znaku nalazi i u kojoj se kući nalazi govori što nas to pokreće na akciju i kako reagiramo. U tranzitu, u ovom slučaju u Škorpionu gledat ćemo u kojoj se natalnoj kući nalazi znak Škorpiona što će nam reći gdje ćemo usmjeriti našu energiju i što trenutno želimo poduzeti.

Mars je vrlo uzbudljiv planet i tu uzbudljivu energiju donosi gdje god se nalazi u našim natalnim horoskopima kao i u tranzitu. Škorpion je znak transformacije i Mars je njegov prirodni vladar (Pluton je suvladar). Ovo je znak koji stvari shvaća ozbiljno i vrlo je intenzivan sa čvrstim fokusom. Što god on želi učiniti, to će učiniti u potpunosti i do kraja. Kad dođe do dna, on se vraća među žive kao feniks, te još jači i snažniji.

Ovaj tranzit u narednih mjesec i pol dana potaknut će pitanja poslovanja, općih financija, bankarstva, korporativnog rada i može zahtijevati hitnu reorganizaciju, redizajn, preraspodjelu, promjene, odlučnost, volju i čvrstinu kako bi došli do dugo planiranih promjena. Događaji koji se mogu dogoditi tijekom ovog tranzita zahtijevaju brzi odgovor, potiču fizičko i psihičko naprezanje i mogu aktivirati pojedince koji imaju tendenciju iskorištavati druge emocionalno, moralno ili financijski.

Za vodene znakove (Rak, Škorpion i Ribe) ovaj tranzit Marsa će vam pomoći da iznesete ili objavite svoje kreacije u javnost. Možete započeti s novim poslom i može vam se pružiti prilika i biti ćete više optimistični. Oni koji imaju Asc ili podznak u Raku aktivirat će se ljubav, zabava i strast. Oni koji su Asc ili podznak Ribe očekujte vrlo zanimljivo putovanje ili učenje. Samo slijedite svoju strast vi koji imate Asc ili podznak Škorpiona.

Za zračne znakove (Vaga, Blizanac i Vodenjak) tranzit Marsa u Škorpionu donijet će vam usredotočenost na vaš rad. U tom području vi možete napraviti transformacije  koje će vam pomoći da učinite više i da budete praktičniji. Vaga je znak koji voli trošiti, ali ako imate na Asc ili podznak u Vagi očekujte neplanirane troškove. Vama će zarada porasti ali istovremeno i troškovi. Za Asc ili podznak Vodenjaka najbolje je vrijeme za promjenu posla. Asc ili podznak u Blizancima ovu energiju će usmjeriti na posao i svakodnevnu rutinu. Dobit će više energije i strasti  vezane uz posao. Samo trebate pripaziti na sukobe sa svojim suradnicima ili djelatnicima.

Zemljani znakovi (Bik, Djevica i Jarac) imaju vrlo dobar period da budu više strastveni u svojim idejama i planovima vezanim za budućnost, posebno oni koji imaju Asc ili podznak u Jarcu. Oni koji imaju na Asc ili podznaku Bika vjerojatno će proći burno razdoblje sa partnerom kako u braku tako i u poslu. Djevica na Asc ili podznaku bi trebala pripaziti na komunikaciju koja sada može biti prilično oštra kao i vožnja brza, dok sa druge strane treba iskoristiti ovo razdoblje za učenje ili za poboljšanje intelektualnih sposobnosti.

Vatreni znakovi (Ovan, Lav i Strijelac) osjetit će ovaj tranzit Marsa u Škorpionu u područjima doma, financija i podsvijesti. Ovnovi će cijelu svoju energiju usmjeriti na kredite, na partnerov novac, na ulaganja a problemi mogu biti vezano uz porez i povrat zajmova. Sa Asc ili podznakom u Strijelcu transformacija se događa u vašoj podsvijesti i vašem unutarnjem biću. Iskoristite ovaj tranzit da energiju usmjerite na svoj duhovni rast. U siječnju kada Mars uđe u Strijelca će biti vrijeme za nove akcije. Lav na Asc ili podznaku usmjerit će svoju energiju na dom i obitelj. Vrijeme je za promjene vezano uz vaš dom. To može biti samo premještaj nekog ormara ili trosjeda. Ako nešto ne poduzmete po tom pitanju ova moćna energije može vam donijeti sukobe unutar doma.

Mars u Škorpionu može biti intenzivan, snažan tranzit, a ta energija može biti zastrašujuća ponekad. Ali ako ga iskoristite u svoju korist, može vam doći nevjerojatna snaga u vaš život koja će vam pomoći da se uspijete podignuti i da ojačate. Moć je uvijek u našim rukama, u našoj glavi, u srcu ili duši. Na vama je što ćete učiniti sa ovom moćnom energijom jer podršku planeta Marsa sad imate.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com