SPEED OF LIFE Sestre Helena Šopar Zadro i Tamara Rebić inspirirane Avedonom

Preferiram snimati u studiju. To izolira ljude iz njihove okoline. Oni postaju simboli sebe, poznata je misao Richarda Avedona, fotografa kojeg je New York Times opisao kao ikonu modne fotografije koja je pomogla u definiranju slike američkog stila, ljepote i kulture u posljednjih pola stoljeća.

Začetnik fotografije pokreta i specifičnog dramatičnog stila, često je naglašavao kako svoje modele ne koristi kao vješalice za lijepu odjeću nego da su one glumice, a on je bio redatelj koji je režirao situacije kao slike koketnih, nasmijanih, ljutih, tužnih žena iz stvarnog života.

Inspirirane iskrenošću njegovih djela, sestre Helena Šopar Zadro i Tamara Rebić predstavile su svoju novu kolekciju za zimu 2019/2020.

Kampanja pod nazivom “Speed Of Life” simbolizira užurbanost, stres, veselje, tugu, snagu, nadu – život, a fotografkinja Karmen Poznic vjerno je dočarala kompleksnost žena, prijateljica, majki humoristično prikazavši tipičan dan svake žene.

Ručno izrađene vunene veste te čipka već su prepoznatljivi Sopar komadi, a mekani kašmir kaputi i lanene košuljice stvorili su pravi zimski, predblagdanski ugođaj. U glavnim ulogama osim sestara Šopar njihov je stalni model Laura Kvartuč, Midikenova nova modna nada Veronika Brekalo te njihove rođakinje Tonka, Lota, Jana, Katja, Marta i Petra te pas Srećko. Za šminku su zaslužne Tena Bašić i asistentica Emilija Kopčalić, a frizure je napravio Mijo Majhen uz pomoć Mirne Barišić. Za nokte se pobrinula Maja Marušić iz salona Nokteraj.