Nova kriminalistička serija “Inspektorica Bancroft” na HTV2

Hrvatska radiotelevizija od petka, 22. studenoga na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 23:30 sati započinje s prikazivanjem nove kriminalističke serije „Inspektorica Bancroft”.

Prema scenariju Kate Brooke ova uzbudljiva serija u četiri epizode prikazuje što se događa kada nas gnusni zločini iz prošlosti počnu proganjati. Elizabeth Bancroft osoba je od povjerenja i kolege ju obožavaju. Svoj je život posvetila policijskom poslu i promaknuće se čini sigurnim.

No Bancroft nije onakva kakvom se čini – na prvi pogled uzorna je inspektorica, no ispod te sjajne vanjštine kriju se mračne tajne. S druge strane, Katherine Stevens je ambiciozna novakinja čija je jedina indiskrecija veza s oženjenim policajcem kojemu teško može odoljeti. Kada Katherine dobije zadatak istražiti dosad neriješene slučajeve, nenamjerno uzburka duhove prošlosti te otkriva tajne koje mogu biti opasne po njezine kolege. Snažni ženski likovi u središtu su ove originalne kriminalističke dramske serije prepune preokreta koja će vas osvojiti.

U prvoj eipozodi Bancroft vodi istragu protiv nasilne Kamarine bande dok za to vrijeme narednica Katherine Stevens dobiva zadatak razriješiti zaboravljeni slučaj – ubojstvo Laure Fraser koja je 1990. napadnuta u svojoj kući i izbodena 18 puta. Elizabeth i Katherine susreću se prvi put i Katherine uviđa da je slučaj Fraser složeniji no što se čini, a da Elizabeth ima tajne iz prošlosti koje će teško uspjeti sakriti.

Uloge: Sarah Parish (Elizabeth Bancroft), Faye Marsay (Katherine Stevens).

...